Počasí dnes10 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 12. září 2024  |  Svátek má Marie
Bez reklam

Kováč porazil své Pardubice, mrzelo ho zranění Kalabišky. Vítězství jsme potřebovali, řekl

Liberec vyhrál v prvním kole, poté ze tří kol získal bod. A tak bylo utkání s Pardubicemi velmi důležité. Slovan jej nakonec ovládl 3:0 a domácí trenér Kováč mohl být spokojený. Mrzelo ho ale zranění pardubického Kalabišky, který má zlomenou lýtkovou kost a svému týmu bude chybět.

Jak hodnotíte utkání s Pardubicemi?
Měli jsme povedenou první půli s výborným přechodem do útoku. Dali jsme dvě důležité branky, první po střele z dálky a druhou po autu. Třetí gól ve druhém poločase to samozřejmě rozhodl, nicméně jsme dostali červenou kartu. Snad bude Kalabiška dobrý, protože jsem slyšel, že to nevypadá úplně dobře. Snad má i zlomeninu, to mě mrzí. I za Ghaliho, protože to bylo nechtěné, uklouzl. Poté jsme udělali hloupou a zbytečnou penaltu, ale Hugo to skvěle chytil. Jsem rád za kluky, že to bylo s nulou. Tři body nám hodně pomůžou, vítězství jsme potřebovali.

Je výhra o to cennější, že přišla právě proti Pardubicím, kde jste působil?
Hodně lidí se mě ptalo na Pardubice, odkud jsem přišel, ale já to tak nevnímám. Chceme vyhrát každý zápas. Zažili jsme tam krásné dva roky, profesně jsme se posunuli, myslím, že navzájem. Teď jsem rád v Liberci. Nevnímám to tak, že bych měl nějak větší radost. Vím, že se trápí, ale to už je věc Pardubic.

Speciální zápas to byl i pro Michala Hlavatého, který dal dva góly. Vnímal jste u něj zvýšenou motivaci?
Hlavně jsem u něj vnímal, že minulý zápas byl strašně slabý. I když to bylo u celého týmu. Reakce byla skvělá a jsem za to rád.

Michal Hlavatý má dva góly a dvě asistence, určité herní výpadky jste mu ale vyčítal.
Tempování jeho výkonu musí být lepší, nemůže to být každý třetí zápas. Celý tým ale odvedl dobrou práci. Musím pochválit i Frýďase, který hrál poprvé od začátku, ale i Tuptu, který se bil na hrotu. Hlavně ale chci chválit celý tým, který chtěl zápas od začátku zvládnout a bylo to cítit i v kabině.

Co říkáte na výkon Christiana Frýdka a jaká je situace kolem něj?
Má smlouvu na rok. To, co je kolem, nechci řešit. Mě zajímá, jak hraje a dneska vypadal velmi dobře. Je také po dlouhodobém zranění. Plechy nám také vypadl, takže jsme chtěli být opatrní s dávkováním. Zápas mu ale sedl a byl rozdílovým hráčem.

Zmínil jste i Lubomíra Tuptu, na hrotu se rval. Ukázal, že s ním můžete počítat i na této pozici?
Věděli jsme, že Pardubice budou hrát z hlubšího bloku. Vsadili jsme na to, že dáme trojzubec hodně fotbalový, v malých prostorech si dokáží poradit. Přidali se i wingbeci, i dobrá rozehrávka.

Bačkovskému přišla konkurence. Představujete si takto správnou reakci?
Hugo také potřeboval reakci, chytal velmi dobře. Ale v Teplicích se v 94. minutě stala věc, která není úplně ok v takové minutě. Každý bod venku je důležitý. Jeho reakce byla skvělá.

Změnil jste stoperskou trojici. Mohlo by to být to ideální složení? Jak to vypadá s Plechatým?
Má trochu problémy s třísly. Trénuje, ale do zápasů se necítí a my ho nechceme tlačit. Dali jsme tam více dynamiky, v Teplicích to bylo pomalé. Chceme hrát v daleko větší výšce. Miky i Preiska jsou pro nás ale strašně důležití hráči. Je dobré, že tu máme takovou konkurenci.

Řeší se pozice hrotového útočníka?
Řeší se, ale máme dohodu s Honzou Nezmarem a Theem, že nechceme udělat hráče pro hráče. Chceme někoho, kdo bude jednička. Letenay, i když na něj slyším hodně kritiky, fantasticky pracuje v tréninku, je to dobrý hráč. Přišel ale z druhé slovenské ligy. Lepší se každým dnem. Nyarko se to také musí učit.

Stihl jste si po zápase něco říct s bývalými hráči a spolupracovníky?
Hlavně s kluky, zažili jsme tam dobrý čas. Byli smutní, ale vím to sám, jak to je. My jsme ale potřebovali zápas zvládnout.

Jak hodnotíte červenou kartu?
Vůbec jsem nevěděl, co se děje. Viděl jsem, že tam leží, ale spíš s srazily. Věděl jsem, že tam možná bude zlomenina. Uvidíme, jak to bude, ale Ghali není zákeřný hráč. Věřím, že to nebude na dlouho. Hlavně co se týče zdraví Kalabišky.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se souhlasem Slovanu Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, pardubice, kováč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kováč porazil své Pardubice, mrzelo ho zranění Kalabišky. Vítězství jsme potřebovali, řekl  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.