Počasí dnes10 °C, zítra15 °C
Neděle 15. září 2024  |  Svátek má Jolana
Bez reklam

Slovan proti Plzni vedení neudržel, nakonec bere bod za remízu 1:1

Liberečtí fotbalisté v sedmém ligovém kole přivítali Plzeň a byli blízko vítězství, když vedli po gólu Ichy. Plzeň ale srovnala a Slovan gólovou šanci v nastavení neproměnil. V tabulce tak Liberci patří s osmi body desáté místo.

Domácí zahrozili už ve druhé minutě. Tupta vystihl zpětnou přihrávku hostující obrany a z otočky vypálil, Tvrdoň ale zasáhl. A ve čtvrté minutě další šance. Po dobré kombinaci se ve vápně ocitl Kayondo a jeho střílený centr proletěl do zámezí. Ani to nebylo vše a o další dvě minuty napřáhl Pourzitidis a jeho rána šla do břevna! Hned vzápětí Slovan opět dobře zakombinoval, jenže střelu Višinského zastavil Tvrdoň.

V 10. minutě mohl padnout gól na druhé straně, kdy Bačkovský vytáhl dva skvělé zákroky za sebou a svůj tým velmi podržel. Atraktivní duel pokračoval. Nejprve domácí zahrozili z rohu a poté navíc Cadu ve vápně zahrál rukou. Situaci zkoumal VAR, penalta se ale nepískala.

Ve 22. minutě se znovu předvedl Bačkovský, který vytáhl hlavičku Šulce na břevno. Domácí předvedli parádní akci ve 32. minutě. Icha vysunul Višinského a jeho ránu zblokoval obránce. Na druhé straně pak pálil Červ a jeho ránu srazila obrana na roh. Z něj šla Plzeň do vedení, i když se zdálo, že šlo o ofsajd. A skutečně, po dlouhém zkoumání byl gól odvolán.

Druhý poločas už se hrál mnohem opatrněji a šance dlouho nepřicházely. Až v 64. minutě v dobré pozici pálil Nyarko a jeho ránu zblokoval jeden z obránců. A v 66. minutě domácí zničehonic vedli. Icha poslal centr do vápna a Tvrdoňovi jednoduchý míč propadl do sítě – 1:0.

V 76. minutě mohl vést Liberec už 2:0, ale Tupta op signálu z rohu pálil do boční sítě. A tak přišlo otřepané nedáš dostaneš, Vydra vypálil z velké dálky a míč zapadl do sítě – 1:1. Po hříchu to byla vůbec první střela Plzně ve druhé půli.

Plzeň mohla udeřit po další nepovedené standardce domácích. Sám na bránu šel Jirka, obrana ale nakonec dokázala zareagovat. Slovan mohl rozhodnout v nastavení. Po centru Ichy hlavičkoval Mikula a Tvrdoň tentokrát svůj tým podržel.

Slovan Liberec - Viktoria Plzeň 1:1 (0:0)

Branky: 66. Icha - 75. Vydra. Žluté karty: 18. Nyarko, 58. Pourzitidis - 17. Kalvach, 42. Adu. Rozhodčí: Pechanec - Nádvorník, Hádek; VAR: Volek; AVAR: Caletka. Diváci: 3174.

FC Slovan Liberec: Bačkovský – Halinský, Ševínský, Pourzitidis – Koželuh (78. Mikula), Icha, Hlavatý (90. Zyba), Kayondo – Nyarko (69. Letenay), Tupta (90+1. Kok) , Višinský (90+1. Eneme)

FC Viktoria Plzeň: Tvrdoň – Marković, Dweh, Jemelka – Kopic (71. Mosquera), Šulc (71. Slončík), Červ, Kalvach, Cadu – Vašulín (71. Jirka), Adu (61. Vydra)

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Slovanu Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan proti Plzni vedení neudržel, nakonec bere bod za remízu 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.