Počasí dnes19 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Ghali může hrát, disciplinárka mu odpustila půlku trestu

Nakonec chyběl liberecký záložník Ahmad Ghali za zákrok na pardubického Kalabišku pouze dvě utkání. Po měsíčním distanci mu totiž disciplinární komise na jeho žádost odpustila zbytek trestu. A protože v první půlce stopky byla reprezentační pauza a odložené kolo, přišel jen o utkání v Ostravě a proti Plzni. V neděli tak Ghali může proti Bohemians nastoupit.

„Vzhledem k tomu, že hráč Ahmad Ghali využil možnost zakotvenou v Disciplinárním řádu FAČR a požádal po výkonu poloviny svého trestu o prominutí zbytku trestu, Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace se znovu zabývala tímto specifickým případem. Ač většinou DK LFA praxi odpouštění trestů odmítá, s ohledem na všechny okolnosti se tentokrát rozhodla žádosti vyhovět. To v praxi znamená, že hráč Ghali může v dresu Slovanu Liberec o víkendu nastoupit,“ potvrdil předseda disciplinární komise Ligové fotbalové asociace Jiří Matzner.

Podle něj už při prvním projednávání Ghaliho zákroku komise hráči udělila nejmenší možný trest. „Toto dodatečné rozhodnutí pak reaguje na fakt, že celý incident byl primárně nešťastnou shodou okolností. Jednoznačně nešlo o úmyslný faul a navíc střetu obou hráčů předcházelo nešťastné uklouznutí na vlhkém terénu. DK LFA vzala při rozhodování rovněž v potaz přístup samotného hráče k celému incidentu a následnému disciplinárnímu řízení, i skutečnost, že i sám hráč Pardubic Jan Kalabiška veřejně několikrát prohlásil, že zákrok hráče Ghaliho byl neúmyslný,“ dodal Matzner.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Slovanu Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, ghali

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ghali může hrát, disciplinárka mu odpustila půlku trestu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.