Počasí dnes20 °C, zítra18 °C
Neděle 22. září 2024  |  Svátek má Darina
Bez reklam

Slovan remizoval s Bohemians 2:2. O vítězný gól domácí připravil ofsajd

Liberečtí fotbalisté v devátém kole hostili Bohemians a nakonec si body se soupeřem rozdělili za remízu 2:2. Hosté od úvodu vedli, domácí stihli do poločasu otočit, ale hosté ve druhé půli vyrovnali. Liberecký Letenay v závěru sice skóroval, ale mával se ofsajd. Ani záběry kalibrované čáry ale moc průkazné nebyly.

Lépe začali hosté, kteří šli už ve třetí minutě o vedení. Matoušek našel před bránou osamoceného Kovaříka a ten neměl problém překonat Bačkovského – 0:1. A v šesté minutě mohlo být ještě hůř. Domácí ztratili na vápně hostí míč a ti šli do brejku. S vypětím všech sil pak Zyba Matouška ubránil a srazil jeho střelu na roh.

Ve třinácté minutě dostal Slovan šanci vyrovnat. Pleštil ve vápně srazil Kayonda a pískala se penalta. K míči se postavil Tupta a poslal brankáře na druhou stranu – 1:1. Bohemka poté hrála hodně zataženě a domácím se nedařilo do zhuštěné obrny dostat. Až ve 35. minutě přišlo rychlé přenesení hry, centr Kayonda a na zadní tyči volný Icha dal domácím vedení – 2:1.

Ve 40. minutě zahrávali hosté přímý kop z nebezpečné vzdálenosti a Kovaříkovu pěknou ránu Bačkovský efektním zákrokem vyrazil.

Do druhé půle vstoupili lépe domácí, Hlavatý se dostal do dobré možnosti, jeho střelu ale obrana zblokovala těsně mimo. Poté pálil na druhé straně Hůlka a Bačkovský musel vyrazit. Krásnou kombinaci předvedli domácí v 64. minutě. Na jejím konci byl Višinský, který pálil z hranice vápna, jenže jeho slabší levou a rána šla přesně doprostřed.

V 71. minutě bylo vyrovnáno. Preisler se nechal odstrčit a Zeman hlavou mířil přesně k tyči – 2:2. Bohemka pak šla dokonce do vedení, střelec ale byl v jasném ofsajdu.

A na druhé straně se v 87. minutě nádherně trefil Letenay a stadion vybouchl. I tady se ale mával ofsajd, který nakonec potvrdil i VAR. V tomto případě šlo ale o centimetry, které zachránily Bohemians.

V nastavení ještě pálil Hlavatý a Frühwald s námahou vyrazil. Domácí pak měli ještě nadějný závar, to už ale bylo vše.

Slovan Liberec - Bohemians 2:2 (2:1)

Branky: 14. Tupta (pen.), 35. Icha (Kayondo) – 3. Kovařík (Jan Matoušek), 71. Zeman (Hybš). Žluté karty: 30. Halinský, 38. Nyarko, 51. Kayondo – 42. Hilál, 61. Jan Matoušek. Držení míče: 53 % : 47 %. Střely na branku: 6:4. Střely mimo: 5:3. Rohy: 4:6. Ofsajdy: 3:3. Fauly: 12:11. Rozhodčí: L. Szikszay – M. Volf, J. Pečenka. Diváci: 3053

FC Slovan Liberec: Bačkovský – Halinský, Pourzitidis, Preisler – Icha, Zyba, Hlavatý, Kayondo (84. Ghali) – Višinský (72. Eneme), Tupta (C) (84. Frýdek), Nyarko (72. Letenay). Trenér: R. Kováč

Bohemians Praha 1905: Frühwald – Hůlka (C), Petrák, Hybš – Kovařík (90+1. Vondra), Smrž (67. Hrubý), A. Čermák, Pleštil (62. Zeman) – Drchal (46. Ad. Kadlec), Hilál, Jan Matoušek (90+1. Shejbal). Trenér: J. Veselý

Ohodnoť článek

Foto Se souhlasem Slovanu Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, bohemians

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan remizoval s Bohemians 2:2. O vítězný gól domácí připravil ofsajd  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.