Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Slovan veze po fantastickém druhém poločase 3 body z Julisky. Obrat řídil Letenay

Slovan Liberec v zápase 10. kola Chance Ligy předvedl dvě tváře. Po špatném prvním poločase přišel bezchybný druhý a veze si tak domů vysokou výhru 4:1.

Slovan vstoupil do zápasu velmi špatně, když hned ve 2. minutě inkasoval po akci Zeronika. Slovan mohl zareagovat pár minut poté. Po dobře zahraném signálu se totiž ke střele dostal Tupta, ale jeho pokus byl zablokován. Ve 25. minutě se pokusil Eneme přehodit brankáře domácích z vlastní půlky, jeho dobrý pokus ovšem skončil těsně nad. Ve 28. minutě měl velkou příležitost Jakub Řezníček, jeho pokus z bezprostřední blízkosti ale Bačkovský skvěle zneškodnil. Velkou příležitost ke srovnání skóre měl ve 39. minutě Nyarko, Hruška však situaci zvládl a neinkasoval. Minutu před koncem poločasu se Nyarko prodral do ještě větší šance, hlavou již překonal Hrušku, kterého však zachránila tyč. Do kabin se tak šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Druhý poločas začal pro Liberec snově, kdy se prosadil hned třikrát v rozmezí 8 minut. Skvělý vstup do utkání prožil zejména Lukáš Letenay, který nahradil o poločase Nyarka a hned ve 48. minutě dorazil střelu Enemeho. Oba borci si spolupráci zopakovali hned o 5 minut později, kdy Eneme našel přesným centrem hlavu Letenaye a Slovan šel do vedení. Za další 3 minuty už to bylo 1:3. Hlavatý se prosadil po krásné patičce Tupty. V 59. minutě byla Dukla blízko snížení, ale gól Mešanoviče neplatil kvůli ofsajdu. Kdyby se míče bosenský útočník nedotkl, zřejmě by i tak skončil v síti, Dukla se tak sama obrala o regulérní gól.

Skvělý výkon dovršil v 91. minutě Letenay asistencí na 4. gól Slovanu, který vstřelil střídající Višinský. Po fantastické druhé půli si tak Slovan odvezl z hlavního města velmi cenné 3 body a naladil se na podještědské derby s Jabloncem, které sehraje příští sobotu na stadionu U Nisy.

FK Dukla Praha – FC Slovan Liberec 1:4 (1:0)

Branky: 2. Zeronik – 48. Letenay, 53. Letenay (Eneme), 56. Hlavatý (Tupta), 90+1. Višinský (Letenay). Žluté karty: 50. Halinský (LIB), 85. Višinský (LIB), 88. Varfolomejev (LIB). Držení míče: 46% : 54%. Střely na branku: 14:17. Střely mimo: 6:7. Rohy: 5:10. Ofsajdy: 2:4. Fauly: 5:15. Rozhodčí: Hocek – Leška, Zoufalý. Diváci: 2 687.

FK Dukla Praha: Hruška – Vondrášek, Hašek, Peterka (C), Zeronik (78. M. Douděra) – Šebrle (83. Moulis), Kozma (83. Bačinský), Lichý, Ambler – Mešanović (78. Matějka), Řezníček.
Náhradníci: Šťovíček – Ludvíček, Svoboda, Holiš, F. Matoušek, Ullman, Špatenka.
Trenér: Petr Rada.

FC Slovan Liberec: Bačkovský – Halinský, Mikula (C), Pourzitidis – Ghali (68. Zyba), Icha (79. Varfolomejev), Hlavatý, Kayondo – Eneme (79. Višinský), Nyarko (46. Letenay), Tupta (57. Frýdek).
Náhradníci: Krajčírik – Kok, Preisler, Dulay.
Trenér: Radoslav Kováč.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pavel Mazáč

Štítky Slovan Liberec, fotbal, Dukla Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan veze po fantastickém druhém poločase 3 body z Julisky. Obrat řídil Letenay  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.