Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Byl to jeho zápas, chválil Kováč Letenaye. Ten zvládl za poločas dva góly a asistenci

Velmi důležitou výhru si veze Liberec z pražské Julisky. Přitom v poločase prohrával 0:1, skvělou druhou půli ale utkání otočil. Trenér Kováč tak mohl být spokojený.

Jak hodnotíte utkání s Duklou?
Byl to zápas dvou poločasů. V tom prvním jsme neměli prakticky nic. Propadali jsme v soubojích i celkové kvalitě. Brzy jsme dostali gól, který byl hrozně laciný. V poločase jsme si řekli, že takhle to dál nejde. V tým máme obrovskou kvalitu, ale bez nasazení principy naší hry nebudou vidět. V prvním poločase jsme neměli chtíč. Jsem rád za reakci ve druhém poločase. Udělali jsme změnu, do hry jsme dali Lukáše Letenaye, je to hráč hladový a pracovitý. Hodně se řešilo, jestli má kvalitu, na tréninku jsme ale viděli, že jeho nasazení je fantastické. Shodil sedm kilo a když je člověk hladový, tak může hodně dokázat. Dneska to byl jeho zápas a jsme rádi, že jsme to otočili, ta situace by jinak byla hodně nervózní, navíc ještě před derby.  

Sedm kilo zvládl ze své vlastní iniciativy?
Hodně s ním pracuje kondiční trenér a sám se ptá, co má změnit. Přišel z druhé slovenské ligy a zranil se. Hodně fanoušků ho moc nemuselo, ale góly dávat umí a má skvělý charakter. Najednou je mrštný, má lepší akceleraci a pracuje lépe v boxu. Potvrzuje to i čísly.

Jak důležité jsou to tři body? Začátek sezony asi nebyl úplně podle představ.
Zůstali jsme trpěliví. Hodně se o tom bavíme s vedením i hráči. Měli jsme fáze, kdy jsme třicet, čtyřicet minut hráli fantasticky. Je to nahoru dolů, máme jedenáct nových hráčů. Hodně se o nás mluvilo a mluví a jsme pod tlakem, ale říkali jsme si v kabině, že pokud kluci chtějí udělat kariéru, musí se s tlakem naučit pracovat. Dnešní tři body nám doufám hodně pomůžou. Teď máme derby, zápas, který když se nám povede, můžeme to odšpuntovat. Pro celý region je to důležitý zápas, navíc Jablonec má trenéra, který byl tady.

Čím si vysvětlujete vlažný začátek Liberce?
Hodně jsme apelovali na začátek zápasu, že budeme muset být koncentrovaní. Máme hodně kreativních hráčů, ale v začátku jsme několikrát propadli. Stalo se nám to i s Bohemkou, bohužel se to opakuje.

Liberec v prvních deseti kolech udržel jen jednou čisté konto. Co s tím?
Musíme na tom pracovat, zlepšit organizaci a nabírání hráčů. Měli jsme ale i smůlu na krásné góly. Na každý gól se ale dá lépe reagovat. Trošku mi chybí větší odhodlání gól nedostat.

Řekl si Lukáš Letenay dvěma góly o základní sestavu?
Určitě si řekl o větší minutáž. Nechci říkat, jestli bude hrát v základu, ale určitě si o to řekl hodně hlasitě.

Proč jste se rozhodli v poločase střídat Nyarka? Měl tam také nebezpečné situace v závěru poločasu trefil tyč?
Chtěli jsme tam hráče víc do centru. Beny se nám zvedl, ale stejně byl pozdě v nábězích, to je jeho práce. Má neuvěřitelnou rychlost, a právě v tom jsem viděl nedostatky. Je to mladý hráč a má obrovský potenciál. Stejně jako Višinský, jsme s ním spokojení ale neměl body. Nyní šel do zápasu dvakrát z lavičky a pokaždé dal gól. Jsou to mladí hráči a tlak je na ně obrovský. Musíme s tím dobře pracovat.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Slovanu Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, dukla, kováč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Byl to jeho zápas, chválil Kováč Letenaye. Ten zvládl za poločas dva góly a asistenci  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.