Počasí dnes9 °C, zítra11 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Historická ostuda Liberce v derby. Jablonci U Nisy podlehl 0:5

Tak tohle asi nikdo nečekal. Jablonec v 63. podještědském derby zničil Liberec na jeho hřišti, když mu nastřílel pět branek a mohl jich dát i více. Pro Slovan jde o historickou potupu, od svého rivala nikdy nedostal více než tři góly, a to navíc doma U Nisy. Zmar Liberce podtrhl Frýdek, který za faul viděl červenou kartu.

Slovan si připsal první gólovku už ve čtvrté minutě. Icha krásně vysunul Tuptu a jeho střela levou jen těsně minula tyč. Domácí byli aktivnější, jenže v 17. minutě přišel šok. Bačkovský neudržel centr ze strany a Ševínský si míč srazil do brány – 0:1.

Domácí smolná branka zaskočila a přestalo se jim dařit. Ale ani Jablonec žádné šance neměl, a tak se hrálo spíš mezi šestnáctkami. Až ve 39. minutě po zbytečném faulu Tupty zahrával Jablonec přímý kop. Bačkovský nejprve vytáhl skvělý zákrok, míč ale dorazil Puškáč. Gól nakonec neplatil pro ofsajd.

V závěru poločasu z úctyhodné vzdálenosti napřáhl Tupta, jeho ránu tečoval jeden z obránců a míč jen těsně minul růžek brány. Z následujícího rohu pálil Ghali, s jeho ránou si ale Hanuš poradil.

Slovan se ale v závěru probudil. V další možnosti pálil Kayondo a jeden z obránců srazil na roh. A i z něj to byla dobrá možnost. S Tuptovým stříleným centrem měl Hanuš velké problémy. Poté na druhé straně ještě hlavičkoval Puškáč a Bačkovský jeho ránu vyrazil. Z následného rohu hlavičkoval další jablonecký hráč a Bačkovský musel opět zasahovat.

Druhý poločas začal Liberec aktivně, ale gólovka byla na druhé straně. Puškáč utekl obraně a Bačkovský se opět zaskvěl. Ve 49. minutě už ale domácí zachránit nedokázal. Po dalším nedorozumění vyplaval úplně sám Kanakimana a poslal míč bombou pod břevno – 0:2.

Po hodině hry Jablonec zvýšil. Po krásné kombinaci, kterou vyšachoval domácí obranu, skóroval Nebyla – 0:3. A domácí hrůza navíc nekončila. V 61. minutě zahrávali hosté přímý kop a Martinec hlavou zvýšil už na 0:4!

Až v 71. minutě se domácí dostali do šance. Višinského tečovaná rána už mířila do brány, ale Hanuš míč stihl chytit.

Zmar domácích přišel v 74. minutě, když Frýdek za faul viděl červenou za faul na Martince. Pak navíc mohl přijít i pátý gól, po další hrubce obrany byl tváří v tvář Bačkovskému Schánělec, domácí brankář ale dokázal zasáhnout.

Rozložený Liberec se v závěru nezmohl už na nic, hosté si výsledek už v klidu hlídali a zápas dohrávali. A také hrozili. V nastavení si Alégué v klidu došel až před Bačkovského a krásnou ranou zvýšil na 0:5!

Slovan Liberec - FK Jablonec 0:5 (0:1)

Branky: 17. Ševínský (vlastní branka), 49. Kanakimana, 58. Nebyla, 61. Martinec, 90+3. Alegue. Žluté karty: 38. Tupta, 60. Pourzitidis. Červené karty: 75. Frýdek. Rozhodčí: J. Všetečka – J. Kubr, T. Mokrusch; VAR: K. Rouček, AVAR: J. Pečenka

FC Slovan Liberec: Bačkovský - Halinský, Ševínský, Pourzitidis - Ghali (46. Zyba), Icha, Hlavatý (59. Višinský), Kayondo - Eneme (81. Varfolomejev), Letenay (46. Nyarko), Tupta (C) (59. Frýdek)

FK Jablonec: Hanuš - Martinec, Tekijaški (C) (86. Štěpánek), Cedidla - Vakho, Nebyla (83. Nardini), Beran, Polidar - Kanakimana (70. Alegue), Hollý (83. Suchan) - Puškáč (70. Schánělec)

Hodnocení článku je 94 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Slovanu Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, jablonec, derby

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jaroslav Pešek

To je jednoduché. Lepší vítězí.

Sobota, 5. října 2024, 21:49Odpovědět

Historická ostuda Liberce v derby. Jablonci U Nisy podlehl 0:5  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.