Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Trenér Slovanu Kováč po derby: Nejhorší zápas v kariéře. Důvěra je v pr..

Jako trenér se podepsal pod nejhorší porážku Liberce v derby v historii, výsledek 0:5 je navíc vyrovnáním nejtěžší prohry na domácím stadionu. Radoslav Kováč kousal prohru velmi těžko a výkon svého týmu nechápal.

„Hodnotí se to velmi těžko. Propadli jsme ve všem. Mrzí mě, že jsme ztratili důvěru lidí, kteří nás podporovali. Je to facka fanouškům a celému regionu. Derby prohrát můžete, ale ne takovým způsobem. Nedovedu si to vysvětlit. Já jsem hlavní trenér, jde to za mnou, protože já chystám tým na zápas,“ popisoval po zápase.  

Hlavním úkolem podle něj bude tu důvěru získat zpátky, „Bude to strašně složité a dlouhé. Za ty dva měsíce, co jsem tady, se snažíme vybudovat nějaké principy, to jsme teď hodili do koše. Budeme muset si to vyžrat a najít sílu vrátit se zpátky na správnou cestu,“ dodal.

Kde byl zlom?
Stoprocentně to byla první branka. Není ale možné, že se takhle položíme. Jediný hráč, kterému mohu dát kredit, je Kayondo, který pochází z těžkých poměrů a strašně si váží toho, že tu může být. Sprintoval, snažil se, bojoval. To je jediný hráč, který se může podívat do zrcadla, že pro to udělal maximum. Výkony byly až trapné a zklamali jsme na plné čáře. Tým je mladý a musíme s ním pracovat.

Měl zápas dohru už v kabině?
Budeme mít pohovor celý tým ještě s Honzou Nezmarem. Je tu projekt, který dává smysl a pokazili jsme si to. Nedokážu si to vysvětlit. Jsme emotivní, umíme tlačit, ale ten výkon je neomluvitelný a nechápu to. Nemělo se to stát, je to průser.

Trenér Kozel a satisfakce za konec v Liberci? „Snažil jsem se nepřenášet na mužstvo, že mi na tom záleží. Na takový zápas motivovat ani nepotřebujete. Připravoval jsem tým tak, abychom byli silní a koncentrovaní. Spíš jsem se snažil hráče uklidnit. To se podařilo a domácí to nezvládli. Satisfakce je teď silné slovo, ale jsem šťastný. Navíc to bylo 100. vítězství v mojí trenérské kariéře," řekl po zápase.

Fanoušci po zápase hráčům vynadali, byl jste tam také?
Šel jsem za kotlem, můžou nadávat na hráče, ale já je připravuji. Jde to za mnou, ale jsem zklamaný z nasazení. Jako hráč bych to nedopustil, ale bohužel jsem to dopustil jako trenér.

Jak s tím teď pracovat?
Nic neuděláte než tvrdou prací. Pro lidi je to nevysvětlitelné, ale třeba to může být odraz, protože jsme spadli na dno. Derby je o srdíčku a vidím chybu, že jsem tam nedal Mikulu. Chtěl jsem ale zůstat u herních principů a spíš jsem měl najít srdce. Nemůžu tomu uvěřit, to ale nikoho nezajímá.

Trenér Kozel říkal, že se zaměřil na Hlavatého, který nedostal skoro žádný prostor. Mrzí vás, že se neprosadil více?
Smutné je, že když nehraje Míša, nehraje nikdo. Nechci kritizovat jmenovitě, ale od Luby Tupty nebo Ghaliho potřebujeme mnohem víc. To jsou stěžejní hráči do ofenzivy. Je to mladý tým, ale o ně se musíme opřít. Celkově jako tým jsme po prvním góle ze všeho vypadli. Byl to zmar, v 70. minutě jsem viděl bojácnost, nikdo nechtěl míč, kluci byli zboření a nabídka nebyla. Proto jsem i střídal Hlavatého, chtěl jsem ukončit jeho trápení. Je to těžký direkt pro ten projekt, pro lidi tady. Důvěra je v prdeli.

Co vyloučení Frýdka, budete mu to vyčítat?
Byli jsme agresivní, až když to bylo 4:0. Tohle byl zákrok, který nic neřešil, obrovská hloupost, podle mě dostane 4 až 5 zápasů.

Když zapátráte v paměti, zažil jste horší zápas?
Určitě ne, je to nejhorší zápas, který se mohl stát, navíc s Jabloncem, jsi na cestě a všechno jsme zbořili.

Hodnocení článku je 88 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Slovanu Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, derby, jablonec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trenér Slovanu Kováč po derby: Nejhorší zápas v kariéře. Důvěra je v pr..  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.