Počasí dnes13 °C, zítra8 °C
Čtvrtek 10. října 2024  |  Svátek má Marina
Bez reklam

Trest za červenou v derby. Frýdek si nezahraje pět zápasů

Liberecký záložník Christian Frýdek si za tvrdý faul v derby nezahraje pět zápasů. Trest na horní hranici mu udělila disciplinární komise. Pětadvacetiletý hráč tak bude chybět v zápasech se Spartou, Slováckem, Budějovicemi, Hradcem a v poháru ve Hlučíně. Zpět se dostane až v závěru listopadu v Olomouci.

Frýdek byl v derby vyloučen v 75. minutě, ve hře byl přitom jen čtvrt hodiny. Fauloval Martince, kterého sestřelil šlapákem na polovině hřiště.

„Ač k zápasům, zejména pak derby, emoce patří, zákrok hráče Frýdka na obránce Jablonce Jakuba Martince byl daleko za hranou zdravých emocí a férovosti. Naopak šlo z pohledu DK LFA o čin z frustrace, který navíc měl potenciál vážně zranit. Můžeme mluvit o štěstí, že se tak nestalo. Podobné fauly nemají ve fotbale co dělat a DK LFA při jejich hodnocení bude i v budoucnu postupovat nekompromisně,“ vysvětlil trest a horní hranici sazby předseda disciplinární komise Jiří Matzner.

Podle něj šlo o nebezpečný zákrok. „Jedním ze zásadních cílů a poslání Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace je ochrana zdraví hráčů. Tato skutečnost platí dlouhodobě a je jasně patrná při vynášení trestů u nebezpečných a nepřiměřených zákroků. Proto také DK LFA přistoupila při řešení případu vyloučení Christiána Frýdka k trestu, který se pohybuje na samé vrchní hranici, který ji Disciplinární řád FAČR umožňuje,“ dodal.

Frýdka tak čeká dlouhá pauza, chybět bude až do konce listopadu, k dispozici pak bude až na utkání v Olomouci. Chybět tak bude čtyři ligové duely a také v poháru v Hlučíně, který se hraje v závěru října.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Slovanu Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, derby, frýdek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trest za červenou v derby. Frýdek si nezahraje pět zápasů  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.