Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 19. října 2024  |  Svátek má Michaela
Bez reklam

Slovan předvedl bojovný výkon, ale na Spartu nestačil. Na Letné prohrál 2:1

Po reprezentační přestávce čekal na svěřence trenéra Kováče těžký soupeř. Ve 12. kole Chance Ligy narazili liberečtí fotbalisté ve venkovním prostředí na Spartu. Vstup do utkání se Slovanu nepovedl a už po osmi minutách prohrával 0:1, když se trefil Wiesner. Ve druhé půli se podařilo Liberci srovnat po střele Pourzitidise, ale Sparta v 79. minutě odpověděla z kopačky Haraslína a nakonec se radovala z výhry 2:1.

Utkání proti Spartě nabralo rychlý spád a domácí měli velkou šanci hned ve druhé minutě. Tuci hlavičkoval ve vápně a nabíhajícímu Wiesnerovi příliš mnoho nechybělo, aby sám zakončoval před Bačkovským. Druhá šance Sparty už skončila úvodní brankou utkání. Po centru Ryneše ze strany si naskočil na hlavičku Tomáš Wiesner a brankáři Liberce nedal šanci, 1:0. V 18. minutě podržel liberecké fotbalisty Bačkovský skvělým zákrokem, když musel čelit po chybě Halinského samotnému nájezdu Ryneše. Slovan se snažil soupeře aktivně napadat, ale Sparta dobře kombinovala a pod tlakem většinou zvládala balón udržet.

Po jednom z rohových kopů se málem k zakončení dostal Halinský, ke kterému propadl balón až na zadní tyč. Příliš nechybělo, aby liberecký obránce zakončoval do odkryté brány. Zbytek prvního poločasu nabídl obraz vyrovnané hry. Přestože Sparta držela míč na svých kopačkách častěji, kombinovala převážně na své polovině a Slovan se snažil hrozit z rychlých brejkových akcí či standardních situací. A s blížící se přestávkou to byl právě Liberec, který vytvářel na soupeře větší tlak.

V úvodu druhé půle nebezpečně zahrozil Rrahmani, který se položil hlavou do centru Wiesnera, Bačkovský vytáhl další povedený zákrok a vyrazil míč na roh. O chvíli později zakončoval po velké chybě v obraně Tupta, ale z úhlu trefil pouze dobře vyběhnutého Vindahla, který zmenšil úhel. Na druhé straně zakončoval po rohu z otočky Ryneš, ale prostor mezi třemi tyčemi netrefil. V 63. minutě se podařilo Slovanu vsítit gól, když po dlouhém centru vracel míč do vápna Halinský. Nejlépe se zorientoval Marios Pourzitidis, který prudkou střelou rozvlnil síť, 1:1.

Sparta se snažila znovu zvrátit vedení na svoji stranu, ale Zeleného hlavička skončila mimo. Ani Slovan nechtěl zůstat pozadu a po pěkné kombinaci zakončoval zpoza vápna Zyba, bránu netrefil. V 79. minutě se domácí znovu ujali vedení. Po přihrávce Suchomela se dostal za obranu Lukáš Haraslín a prudkou přízemní střelou prostřelil z úhlu Bačkovského. Svěřenci trenéra Kováče se snažili na inkasovanou branku odpovědět, ale to se jim nepodařilo a i přes bojovný výkon prohráli 1:2.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto se svolením FC Slovan Liberec

Štítky fotbal, liga, Slovan Liberec, Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan předvedl bojovný výkon, ale na Spartu nestačil. Na Letné prohrál 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.