Počasí dnes12 °C, zítra13 °C
Neděle 20. října 2024  |  Svátek má Vendelín
Bez reklam

Jako klub jsme si trochu naběhli, hodnotí Kováč. Slovan na Spartě sahal po bodu

Uplynulých čtrnáct dní pro něj bylo hodně těžkých. Slovan se sbíral z historické porážky v derby a navíc po repre pauze jel na hřiště mistrovské Sparty. Nakonec ale nechybělo mnoho a mohl si odvézt remízu 1:1. Trenér Radoslav Kováč už ale hned po zápase koukal dopředu, Liberec nyní čekají důležité zápasy se Slováckem a v Budějovicích.

Jak hodnotíte utkání na Spartě?
Začali jsme rozpačitě, prvních dvacet minut asi ještě byl následek minulého týdne. Chtěli jsme hrát střední aktivní blok, meziprostory má Sparta skvělé. Dvakrát jsme propadli a brzy prohrávali, ale pak jsme se zvedli. Druhý poločas jsme začali slušně, vyrovnali na 1:1. Sahali jsme po bodu, byl blízko, ale nakonec jsme prohráli. Je to škoda, bod jsme si možná zasloužili. Z toho, jak kluci zareagovali po minulém zápase, si vezmeme jen to pozitivní, teď potřebujeme vyhrát zápas se Slováckem.

Jaký byl týden po Jablonci? Podle Pourztidise bylo hodně videa?
Video bylo, ale spíš už směrem ke Spartě. Odjelo nám deset hráčů pryč. Ty dny byly těžké, ale musíte jít dál. Byla to obrovská rána, a už se o tom ani nechci bavit. Musíme si důvěru získat zpátky, lidé byli zklamaní. Je to za námi, ale je to fotbal a musíme být silní. Máme mladší tým, s kluky jsme se hodně bavili.

Co Jan Mikula, není v mladém týmu takový hráč potřeba?
Miky hrál skvěle, byl to náš nejlepší hráč. Organizoval hru, byl pevný v soubojích. Dávám si za vinu, že nehrál už v derby, špatně jsem to vyhodnotil. Miky ví, co je derby. Byla to chyba, řekl jsem to i jemu. Musíme se z toho poučit.

Hodně jste tým zklidňoval, možná i brzdil. Proč?
V žádném případě jsem je nebrzdil. Ale měli jsme plán, že půjdeme z půlky od kruhu, abychom zamezili meziprostorům Sparty. Sparta chce hrát po zemi a konstruktivně. Pro nás to bylo jednodušší. Sparta je ale za námi, teď přijdou zápasy pro nás důležité.

Vycházeli jste ze zápasu Sparty s Olomoucí?
Věděli jsme, že Sparta třikrát nevyhrála. Bylo to tak, že zápas byl jiný v tom, že Sigma do šedesáté minuty měla nula střel na bránu. Bylo to spíš o Spartě než o Sigmě. Zápas jsme viděli, ale šli jsme vlastní cestou. Od Sigmy se nám líbila rozehrávka. Věděli jsme, že to bude mít jiný charakter.

Jak moc vám zatápěli halvbeci Sparty?
Dali krásný první gól, ale vadí mi, že jsme v těch prostorech správně, ale neuděláme nic navíc. První gól mě mrzí víc než ten druhý. Škoda, že takové zápasy nedokážeme dohrát do bodů. Naší cestě ale věříme a uvidíte, že za půl roku budeme dobří. Jestli tam tedy ještě budu (smích).

Jak jste si představoval, že po třetině ligy budete daleko?
Jako klub jsme si trochu naběhli. Majitel na to má právo, respektuji to. V českém fotbalovém prostředí je to něco jiného. Hejty na něj jsou, ale je to velmi chytrý chlap a dělá ro to maximum, v nějakých věcech se i poučil. Máme jedenáct nových hráčů, možná jsme to podcenili, ale hledáme personalitu, aby nám to v nekomfortní zóně zvedla. Nejstarší kluci jsou Havatý a Tupta, kterým je 25 let a Miky, který je lídr na hřišti, ale není to ten, který by to v kabině úplně zvedl. Měli jsme mít o čtyři pět bodů více. Je to nahoru dolů, je to vlnité. I pro mě byla derby velká rána, nikdo to nečekal a do prvního gólu tomu ani nic nenasvědčovalo. Tým má velký potenciál, víme, kde nás tlačí bota. Doufám, že do zimy uděláme hodně bodů. I v Pardubicích jsme ale měli horší podzim, mladí kluci si přes zimu odpočinou a mi do nich dostaneme, co potřebujeme.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Slovanu Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, sparta, kováč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jako klub jsme si trochu naběhli, hodnotí Kováč. Slovan na Spartě sahal po bodu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.