Počasí dnes14 °C, zítra13 °C
Sobota 26. října 2024  |  Svátek má Erik
Bez reklam

Slovan potěšil fanoušky. Slovácko U Nisy přejel 4:0

Liberečtí fotbalisté po dvou porážkách hostili U Nisy Slovácko a prakticky od první minuty nenechali nikoho na pochybách, že tentokrát tři body zůstanou v Liberci. Už v poločase to bylo 3:0, ve druhé půli padl ještě jeden krásný gól a Slovan tak připisuje druhé domácí vítězství v sezoně.

Domácí byli od úvodu aktivnější a měli řadu nebezpečných akcí. Do vedení šel Liberec v 16. minutě. Icha poslal vysoký centr do vápna a Eneme jej poslal hlavou do sítě – 1:0. Slovácko se poprvé osmělilo až ve 22. minutě a Bačkovský měl lehkou práci.

Domácí pak na několik minut vypadli z tempa a Slovácko hrozilo. Až ve 32. minutě našel Hlavatý krásnou přihrávkou Višinského a toho v jasné situace zastavil Hofmann, který tak viděl červenou kartu. Liberec navíc kopal přímý kop z hranice vápna. Míč si vzal Hlavatý, ale napálil jen zeď, další rána Tupty pak po teči skončila nad bránou. Po něm se míč dostal opět k Tuptovi a jeho ránu musel Heča vyrazit.

Ve 36. minutě rozehrál Hlavatý standardku po faulu na Višinského. Míč se odrazil k Varfolomejevovi a ten z dvaceti metrů posla míč k tyči – 2:0. A Liberec stihl do poločasu ještě jeden gól. Tupta už byl po přiťuknutí Višinského sám před Hečou, když ho srazil Sinyavskyi a kopala se penalta. Míč si vzal sám Tupta a poslal Heču na druhou stranu - 3:0.

Ve druhé půli se domácí fotbalem bavili a bylo jasné, že Slovácko už nemá na to s utkáním něco udělat. V 57. minutě navíc Kayondo za vápnem vyslal nádhernou ránu, která zaplula do sítě – 4:0.

Slovácko si mohlo čestný úspěch připsat v 60. minutě, jenže Kozákův přímák z velmi dobré pozice přeletěl bránu. Zápas se poté už spíše dohrával, Slovan ale měl přesto několik velmi dobrých možností zvýšit. Slovácko zahrozilo ještě z brejku, Kozák ale míč netrefil.

Slovan Liberec - Slovácko 4:0 (3:0)

Branky: 16. Eneme (Icha), 37. Varfolomejev, 44. Tupta (pen.), 57. Kayondo (Višinský). Žluté karty: 50. Varfolomejev (LIB) - 7. Kim (SLO), 43. Siňavskij (SLO). Červené karty: 31. Hofmann (SLO). Rozhodčí: Petřík - Kubr, Pečenka VAR: Černý AVAR: Hurych. Diváci: 2345

FC Slovan Liberec: Bačkovský – Mikula (C), Ševínský, Pourzitidis – Icha, Varfolomejev (67. Kok), Hlavatý, Kayondo (74. Nyarko) – Eneme (67. Letenay), Tupta (67. Ghali), Višinský (74. Preisler).

1.FC Slovácko: Heča – Ndefe, Hofmann (C), Kukučka, Doski – Havlík (67. Křišťan), Trávník (89. Petržela) – Blahút (46. Břečka), Kim (46. Kohút), Siňavskij – Krmenčík (46. Kozák).

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan potěšil fanoušky. Slovácko U Nisy přejel 4:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.