Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 27. října 2024  |  Svátek má Šarlota / Zoe
Bez reklam

Cítil jsem, že to urveme za každou cenu, hlásil Kováč po výhře nad Slováckem

Po dvou porážkách, a především po historické potupě s Jabloncem, potřeboval Slovan zabrat. A to se podařilo, Slovácko přejel 4:0. Trenér Kováč tak mohl být spokojený, po zápase také děkoval fanouškům, kteří na utkání dorazili. „Poslední dobou jsme jim moc radosti neudělali,“ řekl po utkání. Nyní už se ale jeho tým bude soustředit na pohárový duel v Hlučíně. „Nesmíme ho podcenit ani o milimetr,“ dodal.

Jak hodnotíte utkání se Slováckem?
Jsme strašně rádi, že jsme to zvládli, už jsme to potřebovali. Měli jsme dobrou organizaci a dobře jsme bránili. Strašně důležité bylo, že jsme měli rychlý přechod, byli jsme přesní. Dneska se splnilo, že jsme hráli rychle do kolma. Pomohl nám první gól, Santiago dal krásný gól hlavou. Potom byla červená karta a přidali jsme ještě dva góly do poločasu. Ve druhé jsme gól přidali a myslím si, že vítězství bylo zasloužené. Chtěl bych také poděkovat fanouškům, že přišli a strašně nás podporovali. Poslední dobou jsme jim moc radosti neudělali. Po posledních dvou zápasech, které se nám nepodařily, jsem cítil z klubu obrovskou jednotu a důvěru ve směr, kterým jsme se vydali. Věřím, že fanouškům dáme vítězství mnohem častěji.

Je to velká úleva, jak jste zmínil, vítězství jste potřebovali?
Nechtěli jsme to stavět tak, že musíme. Ale strašně moc jsme chtěli a cítil jsem i z týmu, že to urveme za každou cenu, ať se děje, co se děje. Jsem rád, že jsme přidali i dobrý výkon. Ale věděli jsme, že abychom se dostali zase nahoru, musíme ten zápas zvládnout.

Poprvé v sezoně hrál od začátku Ivan Varfolomejev, odvděčil se gólem. Řekl si o větší minutáž?
Určitě řekl. Lepší se a my víme, že Ivan je ve hře hodně agresivní a soubojový. Přesně to jsme teď potřebovali. Zvládl to velmi dobře i herně, přidal i gól. Zyba nemohl nastoupit a Ivan šanci dostal a zvládl to velmi dobře, musím ho pochválit.

Krásnou brankou se prezentoval Aziz Kayondo, hodně ho chválíte, někdy i jako jediného z týmu. Může i jemu první ligový gól pomoci?
Určitě mu to pomůže. Zlepšil centry a je velmi nebezpečný vždy, když si dá míč nahoru. Dnes byli všichni hráči dobře nastavení.

Hodně vidět byl Michal Hlavatý. Byl to ten výkon, který od něj očekáváte? Musíte s ním více pracovat?
Hodně týmů se na něj připravuje, dnes ho bylo plné hřiště. Zodpovědnost vnímá, proto sem i přišel. Je to velmi dobrý hráč a týmy ví, že je to hodně o něm. Dnes se ale přidali i další, a to nás těší.

Dobře si vedla i defenziva, která si poradila s Michaelem Krmenčíkem. Těší vás to?
Potěšila mě celá defenziva. Byla dobře organizovaná. Potřebovali jsme nulu, jsem rád i za Huga. Liga se strašně zvedla a vyhrát zápas je opravdu těžké.

Také Santiago Eneme v minulých zápasech ukázal velký potenciál. Nepřekvapilo vás ale jak velký má výskok?
To byste ho museli vidět na tréninku, to je neuvěřitelná dynamika. Máme jeden atribut únavy, a to je vertikální výskok. Děláme to s kondičním trenérem, co společně trénujeme a nikdy jsme takový výsledek neviděli. On a Nyarko mají neskutečnou dynamiku. I protože nemáme klasickou devítku, je strašně důležitý druhý útočník. Dnes to splnil do puntíku.

Ve Vyškově hrál více střeďáka, nebo box to box záložníka. Vy ho hrajete spíš výš. Brali jste ho s tím?
O je typologicky více osmička. Ale my hrajeme spíš na dvě desítky a on je jedna z těch desítek. Ale hodně rotuje s Míšou Hlavatým, někdy je v nižší pozici. Ale není to úplně jeho post. Ale vnímáme to, že má skvělou střelu a vynikající hlavu. Rozestavení pro něj není úplně jednoduché, ale pere se s tím skvěle. Věřím, že bude takhle pokračovat. Musí to ale být o tom, aby ofenzivní hráči měli body a on to splňuje.

Doufáte, že se tímto zápasem nakopnete a dostanete se třeba k nějaké sérii?
Věřím a doufám. Samozřejmě půjdeme zápas od zápasu. Teď nás čeká pohárový zápas v Hlučíně, který nesmíme podcenit ani o milimetr. Kdyby šňůra přišla, bylo to by to moc dobře. Půjdeme ale zápas od zápasu.

Máte za sebou druhý zápas od 13:30 a druhou výhru. Spousta trenérů si na to stěžuje, jak to berete vy? Je to komplikace?
Bereme to, jak to je. Jsme profesionálové a musíme si s tím poradit. Ale měli jsme už v 9:30 snídaňooběd. Je to problém hlavně se stravou, ale kluci se dobře připravili. Den je rychlejší a pro všechny je to stejné.

Jak to vypadá se zraněnými hráči? Co Koželuh nebo Plechatý?
Pepa Koželuh by měl jít do tréninku příští týden. Plechy je pro nás velmi důležitý, hlavně na hřišti. Vypadl z toho na deset zápasů, ale pořád nechceme jít do rizika, ale půjde na poločas za béčko a určitě nastoupí v Hlučíně, abychom jej postupně zatěžovali. Chceme jít s rozvahou, aby toho odehrál co nejvíc.

A co Michael Rabušic? Blíží se jeho start?
Samozřejmě blíží, ale je to spíš o něm. Bojuje s kolenem, i když už je to lepší Trénuje se námi, stoprocentně zdraví ještě není, ale věřím, že nám ještě pomůže.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Slovan Liberec

Štítky slovan liberec, fotbal, slovácko, kováč

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cítil jsem, že to urveme za každou cenu, hlásil Kováč po výhře nad Slováckem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.