Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Jablonec porazil v derby Liberec 2:0 a na Spartu ztrácí tři body

Fotbalisté Jablonce zvítězili v 27. kole nad Libercem 2:0 a přiblížili se v tabulce k druhé Spartě na rozdíl tří bodů. Podještědské derby rozhodli na startu druhé půle brankami v 48. a 50. minutě Jan Kopic s Martinem Pospíšilem. Slovan tím přišel o šňůru pěti kol bez porážky a na čtrnáctém místě má pětibodový náskok na sestupové příčky.

Liberec přitom celou úvodní půli držel s favoritem krok a potvrzoval, že se po příchodu trenéra Vavrušky dostal do formy. I tak ale jako první zahrozil v šesté minutě po centru ze strany Greguš, jehož střelu z voleje do středu branky s problémy vyrazil hostující gólman Hroššo.

Ve dvacáté minutě si na opačné straně naskočil na roh Pokorný a v dobré pozici mířil nad. Jablonec pak trochu přidal a Mingazov ranou z dálky pořádně protáhl Hrošša.

Liberec ale dál hrozil nebezpečnými brejky. Po centru zakončoval z úhlu Frýdek, ale Hrubý u tyče vyrazil míč na roh. Pak postupoval k domácí brance Delarge, ale Hrubý proti němu dobře vyběhl a hostující střelec si netroufl na lob do prázdné branky.

Vstup do druhé půle Liberci vůbec nevyšel. Pernicovu hlavičku po rohu ještě vytáhl Hroššo nad břevno, ale Slovan nebral varování vážně a ve 48. minutě už inkasoval. Mingazovovu přízemní střelu vyrazil hostující gólman jen do strany před Kopice, který doklepl balon do sítě.

Ještě než se Liberec stihl vzpamatovat, dostal druhou branku. Hostující zadáci nedůrazně odvrátili centr ze strany a pohotový Pospíšil dorážkou z rohu malého vápna prostřelil Hrošša.

Hosty inkasované góly srazily a Jablonec kontroloval hru. V 72. minutě mohl zdramatizovat duel Bakoš, ale domácí brankář Hrubý jeho hlavičku vyrazil na roh. Na opačné straně se neprosadil z dorážky Pernica, ale Jablonec to nemuselo mrzet. Závěr jasně ovládl a tři body v klidu udržel.

Baumit Jablonec - Slovan Liberec 2:0 (0:0)

Branky: 48. Kopic, 50. M. Pospíšil.  

ŽK: Doležal - Karišik, Šural. Diváci: 5840.

Sestavy: Jablonec: V. Hrubý - Romera, Pernica, Beneš, F. Novák - Greguš (70. Rossi), Hübschman - Kopic (88. Masopust), M. Pospíšil, Mingazov (74. Crnkič) - Doležal. Trenér: Šilhavý. Liberec: Hroššo - Coufal, Karišik, Pokorný, Fleišman - Sackey (87. Hadaščok) - Šural, Pavelka, Frýdek - Bakoš (76. Douglas) - Delarge (64. Sus). Trenér: Vavruška.

Zdroj: ČTK

Štítky FK Baumit Jablonec, Bílí Tygři Liberec, AC Sparta Praha, Jan Kopic, Martin Pospíšil, FC Slovan Liberec

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec porazil v derby Liberec 2:0 a na Spartu ztrácí tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.