Počasí dnes12 °C, zítra10 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Fotbalisté Liberce a Jablonce jsou blízko finále poháru

V dnešních semifinálových odvetách se rozhodne o finalistech Poháru FAČR. Po prvních zápasech mají postup na dosah severočeské celky Liberec s Jabloncem. Slovan bude v Teplicích hájit vysokou výhru 3:0 z prvního utkání, zatímco Baumit si z Mladé Boleslavi přivezl nadějné vítězství 2:1.

Velkou motivací je finále zejména pro Liberec, který může postupem vylepšit nepovedenou sezonu se záchranářskými starostmi v lize. Těžký úkol čeká Teplice, které k postupu musejí napodobit čtyři roky starý počin Mladé Boleslavi. Středočeši tehdy prohráli první zápas 0:3 se Sokolovem, ale v odvetě dotáhli duel do penalt a nakonec šli dál. Jako poslední tak dokázali v poháru proměnit tříbrankovou porážku v postup.

Duel Jablonce s Mladou Boleslaví je nejen soubojem třetího se čtvrtým týmem ligové tabulky, ale také reprízou finále z ročníku 2012/13. Oba celky navíc usilují o třetí finálovou účast za posledních šest sezon a během týdne se utkají dvakrát, v neděli je čeká ligový duel.

Finále se uskuteční 27. května na hřišti poraženého semifinalisty ze souboje mezi Jabloncem a Mladou Boleslaví.

Zdroj: ČTK

Štítky FK Baumit Jablonec, FC Slovan Liberec, finále, FK Mladá Boleslav, FK Teplice, Fotbalová asociace České republiky, FK Baník Sokolov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Liberce a Jablonce jsou blízko finále poháru  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.