Počasí dnes16 °C, zítra17 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Varnsdorf vybojoval první ligu. Bude o ni stát?

Severní Čechy můžou mít v příští sezoně nejvyšší fotbalové ligy o zástupce víc. Právo hrát první ligu dnes vybojoval manšaft z Varnsdorfu, který po bezbrankové remíze s Olomoucí nemůže nikdo sesadit z druhé postupové příčky ve Fotbalové národní lize. Jestli Varnsdorf bude stát o účast v Synot lize, není zatím jasné.

Varnsdorf nikdy ve své 108 let dlouhé fotbalové historii nehrál nejvyšší fotbalovou ligu, pro kterou nemá ani vyhovující stadion. Ten současný má pouhých 900 míst k sezení a 4100 ke stání. Pokud by tým ze Šluknovského výběžku stál o účast v nejvyšší lize, musel by sáhnout pořádně do klubové kasy. V prvním roce by mohl hrát v „azylu“ na cizím hřišti, nejpravděpodobněji v Jablonci nad Nisou, se kterým se předběžně dohodl. V další sezoně by už musel mít svůj stadion.

Pokud Varnsdorf odmítne účast v nejvyšší fotbalové lize, přepustí pozici Žižkovu nebo Zlínu. Oba dva týmy se stejným počtem bodů bojují před posledním kolem druhé ligy o třetí příčku.

Štítky FK Varnsdorf, Severní Čechy, fotbalová liga, 1. česká fotbalová liga, SK Sigma Olomouc, 2. česká fotbalová liga, FK Baumit Jablonec, FK Viktoria Žižkov, FC Fastav Zlín, Šluknovský výběžek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Varnsdorf vybojoval první ligu. Bude o ni stát?  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.