Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Slovan zvládl finálové derby a zahraje si Evropskou ligu

Je to jen pár dní, co Slovan bojoval o záchranu v nejvyšší fotbalové lize. Hrozbu sestupu se podařilo zažehnat a jako náplast za nepodařenou sezonu si liberečtí vystaví na stadionu U Nisy pohár za vítězství v českého poháru. V napínavém derby si fotbalisté Slovanu poradili na penalty s Jabloncem a můžou se těšit na Evropskou ligu.

Ještě čtyři minuty před koncem zápasu se viděli hráči Jablonce s pohárem nad hlavou. Po brance Doležala v osmatřicáté minutě nic nenasvědčovalo tomu, že by Slovan situaci zvrátil.

V šestaosmdesáté minutě se však před brankou Špita prosadil čerstvý Bakoš, který byl na hřišti pouhých osm minut. S dlouhým nákopem Suse si skvěle poradil a bylo vyrovnáno.

Jablonečtí po dlouhou dobu modro-bílé přehrávali, nezvládli ale závěr zápasu a rozhodující penaltový rozstřel. Ze čtyř penalt proměnili jedinou, když se za záda Hrošša trefil jen Greguš.  Poté, co rozvlnil Špitovu síť Pavelka, Breznaník a Šural, bylo rozhodnuto.

„Při první jsem asi věděl, kam by měl kopat. Trenér mi řekl, na jakou stranu nejčastěji kope, a skutečně to tak dopadlo, ale naštěstí stejně trefil břevno. Ostatní jsem neměl zmapované, ale snažil jsem se je rozhodit a to se mi podařilo,“ řekl po zápase brankař Slovanu Lukáš Hroššo.

Liberecký manšaft se už dva týdny nemusí bát sestupu do druhé ligy a v příští sezoně si navíc zahraje stejně jako v předchozích letech Evropskou ligu. Díky vítězství v pohár bude nasazen do 3. předkola stejně jako poražený Jablonec.

FK Baumit Jablonec - FC Slovan Liberec 1:2 pen (1:0)

Jablonec: Špit – Masopust, Pernica, Beneš, Novák – Hübschman (C), Greguš – Kopic, Pospíšil, Mingazov (60. Crnkič) – Doležal (81. Rossi).

Liberec: Hroššo - Sus, Karišik (85. Pimpara), Pokorný, Mudra - Pavelka (C), Soungole (78. Bakoš) - Delarge (62. Breznaník), Šural, Frýdek - Luckassen.

Branky: 38. Doležal - 86. Bakoš. ŽK: 64. Beneš - 65. Luckassen, 84. Šural, 90.+2. Pavelka.Rozhodčí: Proske - Wilczek, Kotík. Penalty proměnili: Greguš - Pavelka, Breznaník, Šural.Penalty neproměnili: Novák, Doležal, Rossi - Frýdek.
Diváci: 4382

Štítky FC Slovan Liberec, Evropská liga UEFA, FK Baumit Jablonec, Lužická Nisa, Lukáš Hroššo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan zvládl finálové derby a zahraje si Evropskou ligu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.