Počasí dnes10 °C, zítra12 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Rozhodnuto! Varnsdorf si v příští sezoně Synot ligu nezahraje

Ve Varnsdorfu prožívají obrovské zklamání. Patnáctitisícové město žije fotbalem, který nikdy v historii nebyl na tak vysoké úrovni, jako nyní. Druholigový manšaft v uplynulé sezoně vybojoval postup do Synot ligy, s pražskými „S“ nebo libereckým Slovanem si ale nezahraje. Vedení klubu po dnešní schůzce vzdalo jednání o účasti.

„Rozhodli jsem se tak po zralé a racionální úvaze. Možnost startu v nejvyšší soutěži pro nás byla velmi lákavá, ale zároveň bychom na sebe brali až příliš velké riziko,“ řekl Vlastimil Gabriel, předseda představenstva FK Varnsdorf.

Varnsdorf nikdy ve své 108 let dlouhé fotbalové historii nehrál nejvyšší fotbalovou ligu, pro kterou navíc nemá a v dohledné době ani nebude mít vyhovující stadion. Ten současný má pouhých 900 míst k sezení a 4100 ke stání. Pokud by tým ze Šluknovského výběžku stál o účast v nejvyšší lize, musel by sáhnout pořádně do klubové kasy a stadion kompletně zrekonstruovat. V prvním roce by mohl hrát v „azylu“ na cizím hřišti, v další sezoně by už musel mít svůj stadion.

„To, že jsme se nyní vzdali šance startovat v Synot lize, ale rozhodně neznamená, že bychom rezignovali na další budování a vylepšování infrastruktury našeho stadionu. Naopak, v dohledné době chceme začít s postupnou rekonstrukcí a třeba už na konci sezony mít stadion připravený na nejvyšší soutěž. Zároveň chceme i v příštím ročníku Fotbalové národní ligy udržet vysokou sportovní úroveň. Dostat jednou do Varnsdorfu na vlastní stadion zápasy Synot ligy je stále naším velkým přáním. Hrát ji ale nyní na jiném stadionu by bylo přece jenom velké sousto,“ uvedl na webu klubu Gabriel.

Postup do nejvyšší fotbalové ligy tak nejspíš díky odmítnutí Varnsdorfu spadne do klína Zlínu, který ještě musí projít licenčním řízením.

Štítky FK Varnsdorf, SYNOT, 1. česká fotbalová liga, FC Fastav Zlín, 2. česká fotbalová liga, Šluknovský výběžek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozhodnuto! Varnsdorf si v příští sezoně Synot ligu nezahraje  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.