Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

Fotbalisté Jablonce začali přípravu, v týmu končí Čížek

Fotbalisté Jablonce dnes zahájili přípravu na novou sezonu, v níž je jako třetí tým z minulého ročníku čeká kvalifikace Evropské ligy. Na prvním tréninku nechyběly obě útočné posily z Plzně Stanislav Tecl a Tomáš Wágner, naopak v týmu skončil záložník Tomáš Čížek, jemuž vypršela smlouva.

Šestatřicetiletý středopolař strávil v Jablonci s přestávkami deset sezon. Profesionální kariéru ještě ale ukončit nehodlá a hledá si nové angažmá. Vedle Tecla s Wágnerem se na startu přípravy hlásili trenérovi Jaroslavu Šilhavému navrátilci z hostování Srb Vukadin Vukadinovič, Vojtěch Kubista, Pavel Moulis a Michal Skwarczek.

Vedle Čížka opustili Jablonec Jan Kopic, který přestoupil do Plzně, a lotyšský útočník Valerijs Šabala, jemuž vypršelo hostování z belgických Brugg. Skwarczeka a Petra Hronka chce klub poslat na hostování.

Šilhavému chyběli na prvním tréninku ještě tři reprezentanti. Později se připojí Slovák Ján Greguš, Lukáš Masopust a Ruslan Mingazov z Turkmenistánu.

V nejbližší době by mohl do Jablonce zamířit ruský obránce Vjačeslav Karavajev, který v minulé sezoně hostoval v pražské Dukle. "Po úspěšné dohodě s mateřským klubem CSKA Moskva jednáme o jeho hostování. Smlouva s hráčem by měla být uzavřena v nejbližších dnech, aby se mládežnický reprezentant Ruska mohl zapojit do přípravy co nejdříve," uvedl jablonecký klub na svých internetových stránkách.

Zdroj: ČTK

Štítky FK Baumit Jablonec, Tomáš Čížek, FC Viktoria Plzeň, Stanislav Tecl, Tomáš Wágner, Evropská liga UEFA, fotbalista, Jaroslav Šilhavý, Club Brugge KV, Vukadin Vukadinović

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalisté Jablonce začali přípravu, v týmu končí Čížek  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.