Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Rozkaz zní jasně: napravit loňskou sezonu

Zapomenout na nepříliš povedenou loňskou sezonu a navázat na předchozí úspěšné roky. To je cíl libereckého Slovanu před vstupem do nové sezony. Liberecký manšaft čeká v krátkém časovém sledu vstup do Synot ligy, Superpohár a 3. předkolo Evropské ligy. Teprve úvod sezony tak ukáže, jak na tom fotbalisté Slovanu jsou.

„Příprava byla krátká, všechno probíhalo v takovém kalupu. Do ní nám bohužel promluvila zranění, která jsou u některých hráčů dlouhodobá. Co se nám povedlo a nepovedlo, uvidíme už v dalších týdnech,“ řekl na včerejší tiskové konferenci trenér Jindřich Trpišovský a dodal: „Musím pochválit hráče za přístup. Nebylo to nic jednoduchého. Všechno jsme museli nahrnout takřka do tří týdnů, hráči tu trávili celé dny. Scházeli jsme se někdy v osm ráno a končili jsme v šest nebo sedm večer. Potvrdilo se mi, že je to rodinný klub a kabina je zdravá.“

Pavelka: Museli jsme vstřebávat trošku jinou herní filozofii

Jeho slova potvrdila také kapitán tým David Pavelka: „Bylo to náročné. Ty objemy tréninků byly velké. Za poslední dobu se teď trénovalo asi nejvíc. Museli jsme vstřebávat trošku jinou herní filozofii, která je moderní a náročná.“


Společné focení před sezonou 2015/2016

Prvním ostrým zápasem bude sobotní Superpohár s Plzní. „Zápas pořád bereme jako vrchol přípravy. Superpohár nám určitě hodně naznačí, chceme se ukázat v nejlepším světle,“ dodal trenér.

Slovan mezi nasazenými týmy

Liberec ještě vloni v únoru figuroval ve vyřazovací části Evropské ligy, ale následně v uplynulé sezoně nepostoupil z kvalifikace do základní skupiny a celý ročník pak bojoval o udržení v domácí soutěži.

"Chceme hlavně navázat na ty sezony, kdy tu byli lidi zvyklí na evropské velkokluby. Samozřejmě minulá sezona byla špatná, ať už celkově nebo individuální výkony od nás, od kterých se čekaly větší věci. Určitě na nás bude velký tlak, ale těšíme se na to. Chceme zůstat co nejdéle ve všech soutěžích, ve kterých budeme," řekl Pavelka.

Liberec má jistotu, že ve 3. a případně i 4. předkole Evropské ligy bude mezi nasazenými a vyhne se silnějším týmům. "Nějak extra to nevnímám, los je ošidný. Kolikrát může být soupeř, který tolik není pro naše fanoušky známý, hodně nevyzpytatelný. O tom jsme přesvědčili vloni s Astrou Giurgiu, která se nakonec dostala daleko. Vždy prostě musíte porazit kluby, které jsou ve svých soutěžích špička, což je těžký úkol," uvedl Pavelka.

Velké změny v kabině

Právě o Pavelku se v přestupovém období zajímalo několik klubů, modro-bílé barvy ale bude hájit i v příští sezoně. „Jsem rád, že to David vnímá tak, že nikam nespěchá. Má pocit, že tady tomu má co dát a zároveň mu máme co dát my,“ doplnil sportovní ředitel klubu Jan Nezmar.

Zatímco Pavelku Slovan udržel, Martin Frýdek v nadcházející sezoně liberecký dres neoblékne. „Do včerejšího dne nebylo nic stoprocentně jistého. Teď mohu potvrdit, že definitivně odchází,“ potvrdil jeho přestup do Sparty Nezmar.


Michael Rabušic po boku Jana Nezmara

Zatím velkou neznámou je návrat Michaela Rabušice, který působí v Itálii, ale se Slovanem trénuje. „Rabušice jsem si skoro nastěhoval domů, aby mi neujel do Itálie. Doufám, že se to podaří nastavit tak, aby u nás mohl působit. Děláme pro to maximum,“ zavtipkoval sportovní ředitel.

Vedle trenérského postu nastaly v Liberci poměrně velké změny i v kádru. Odešli Slovák Tomáš Ďubek, z hostování ze Sparty jeho krajan Michal Breznaník, stoper Jiří Pimpara a především pevný člen základní sestavy Martin Frýdek, který zamířil do Letnou. Kariéru pak ukončil Erich Brabec. Naopak ze Sparty Liberec přivedl Jana Sýkoru, Ondřeje Švejdíka, Davida Hovorku a brankáře Tomáše Koubka a získal také gólmana Václava Hladkého, Lukáše Bartošáka a Zdeňka Folprechta.

Štítky FC Slovan Liberec, Evropská liga UEFA, David Pavelka, 1. česká fotbalová liga, AC Sparta Praha, Michael Rabušic, Jan Nezmar, soutěž, Martin Frýdek, Itálie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rozkaz zní jasně: napravit loňskou sezonu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.