Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Kodaň tu nepředvedla nic, nevzdávají se naděje Jablonečtí

Přestože jablonečtí fotbalisté prohráli v úvodním utkání 3. předkola Evropské ligy s FC Kodaň 0:1, jsou před odvetou stále optimisty. Dánský vicemistr podle nich na Střelnici nepředvedl žádný velký výkon, navíc ho dokázali porazit 2:0 v únorové přípravě v Portugalsku

"Určitě je to ještě hratelné. Kodaň tady nepředvedla nic, neměla pořádnou šanci. Dokázali jsme je před půl rokem porazit na soustředění a od té doby se moc nezměnili. Pojedeme se tam porvat o postup," řekl novinářům stoper Luděk Pernica.

Také další obránce Filip Novák věří v obrat. "Ambice jsou pořád stejné, chceme postoupit. Nic nevzdáváme, je to pořád jen 0:1. To pro nás není nic, jsou daleko horší věci," uvedl Novák.

"Myslím, že když podáme v Kodani ještě lepší výkon nebo aspoň takový jako dnes, můžeme ještě určitě uspět. Věřím tomu, máme na ně. Vyzkoušeli jsme si to na turnaji v Portugalsku, kde jsme vyhráli 2:0. Do odvety jedeme vyhrát," doplnil Novák.

Severočechy po zápase štvalo, že Kodaň vyhrála, i když si nevypracovala gólovou šanci. V 51. minutě skórovala poté, co se z 25 metrů trefil přesně do šibenice Benjamin Verbič. "Myslím, že to dneska nebyl jejich den, že se jim tolik nedařilo. Neměli ani gólovou šanci, nějaký závar nebo přečíslení a stejně vyhráli. To je na tom to nejhorší. Myslím, že jsme byli lepší, ale na to se nehraje, hraje se na góly," konstatoval Novák.

"Náznaků tam bylo z naší strany hodně, s trochou štěstí jsme tam mohli ten gól urvat. Oni pak jednou vystřelí a gól. Byla to lekce z produktivity," uvedl Pernica. "Samozřejmě Kodaň má zkušenosti z pohárů větší. Druhý poločas si to pak pohlídali, ale z prvního budeme chtít vycházet u nich," dodal.

Zdroj: ČTK

Štítky FC København, Portugalsko, Evropská liga UEFA, Filip Novák, Luděk Pernica, Benjamin Verbič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kodaň tu nepředvedla nic, nevzdávají se naděje Jablonečtí  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.