Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

Bohemians pokazili Jablonci remízou oslavy 70 let od založení

Fotbalisté Bohemians 1905 nečekaně remizovali v 2. ligovém kole na půdě Jablonce 2:2 a pokazili mu oslavy 70 let od založení klubu. "Klokani" na severu Čech dvakrát vedli po gólech Uruguayce Rafaela Acosty a Tomáše Čížka, za domácích srovnávali z penalty Tomáš Wágner a v 79. minutě střídající Lukáš Masopust.

Jablonec se tak nenaladil očekávanou výhrou na čtvrteční odvetu 3. předkola Evropské ligy v Kodani, kde bude dohánět manko 0:1 z úvodního duelu.

Jablonecký trenér Šilhavý udělal po porážce ve středečním utkání s Kodaní hned čtyři změny v sestavě a také kouč Bohemians Pivarník oproti prohranému prvnímu ligovému kolu se Zlínem zamíchal se složením týmu.

Premiéru v české nejvyšší soutěži si například odbyl Uruguayec Acosta a hned po šesti minutách byla gólová. Bohemians se poprvé dostali do vápna, Akulinin poslal střílený centr před branku a Acosta zblízka propálil Hrubého.

Domácí ale už za necelých šest minut vyrovnali. Po souboji Wágnera se Šmídem odpískal sudí Paták penaltu a sám faulovaný se z pokutového kopu nemýlil. Za chvíli šel sám za hostujícího Zlámala Rossi, ale zakončení nezvládl a upadl.

Jablonec měl více ze hry a hrozil především Crnkič. Bosenský záložník nejprve pálil po rohu nad, poté jej vychytal Zlámal a při další šanci udělal před gólmanem kličku navíc. Na druhou straně Akulinin hlavičkoval do Hrubého.

Akulinin ve 47. minutě využil obrovské chyby Beneše, nacentroval před bránu a Čížek hlavičkou do protipohybu Hrubého znovu poslal "klokany" do vedení. Gól vzhledem k tomu, že před sezonou opustil Jablonec, neslavil.

Beneš mohl hned vzápětí chybu odčinit, ale Zlámal jeho hlavičku vyrazil. Chvíli na to doklepl Wágner z dorážky míč do sítě, ovšem pomezní rozhodčí posoudil jeho postavení jako ofsajdové. Jablonec dostával hosty pod stále větší tlak. Dvakrát hlavičkoval v dobré pozici Wágner, pokaždé však zamířil nad.

Vyrovnat se Severočechům povedlo až v 79. minutě. Rossiho sražená střela se dostala ke střídajícímu Masopustovi a ten sám před Zlámalem nezaváhal. Otočit skóre mohl za minutu další čerstvý hráč domácích Doležal, který technicky obstřelil Zlámala, ale trefil jen břevno.

Zdroj: ČTK

Štítky FK Baumit Jablonec, Bohemians 1905, Tomáš Wágner, Rafael Acosta, Lukáš Masopust, Tomáš Čížek, Česko, FC København, Evropská liga UEFA, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bohemians pokazili Jablonci remízou oslavy 70 let od založení  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.