Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Slovan čeká izraelská odveta na téměř prázdném stadionu

Teploty podobné jako u nás, obrovské vlhko a téměř prázdný stadion. Přesně takové podmínky čekají fotbalisty Slovanu v dnešní večerní odvetě proti izraelskému Hapoelu Krijat Šmona. Výchozí pozici má liberecký manšaft dobrou, na domácí půdě zvítězil 2:1. Dokáže ale náskok proměnit v náročných klimatických podmínkách v postup?

"Naše šance vidím stejně jako před prvním duelem 50 na 50. Vedeme sice 2:1, nicméně respektujeme sílu soupeře, ten loni skončil v domácí soutěži druhý, zatímco my sezónu ukončili až na pozici dvanácté," pronesl hned v úvodu včerejší tiskové konference trenér Jindřich Trpišovský.

V Izraeli panují i dnes vysoké teploty podobné těm našim. V Netanje, kde se utkání odehraje, je navíc vysoká vlhkost vzduchu. "V Česku sice také teploty v poslední dnech hodně vystoupaly, ale určitě je to pro nás stále nezvyk. Celkově je místní klima hodně náročné, ale jsme tady dva dny, takže čas na aklimatizaci určitě mít budeme. Samotné utkání určitě nebude jen o fotbalových dovednostech, rozhodne i psychika, nesmíme nepříznivým podmínkám podlehnout," ví kapitán David Pavelka.

Šmona se navíc nemže spolehnout na stoprocentně domácí prostředí. Utkání se sice odehraje v Izraeli, nikoliv ale přímo na domácím stadionu. Hapoel musí vzít za vděk stadion ve městě Netanja. Fanoušků navíc na stadionu bude poskromnu, jelikož klub nedisponuje větší fanouškovskou základnou. "Úplně jako naši výhodu to nevnímám, je to hlavně škoda pro fotbal, obzvláště na mezinárodní úrovni," hodnotí liberecký záložník.

Utkání bohužel nevysílá žádná televize. Výkop je naplánován na 19:00 našeho času.

Štítky Izrael, Jindřich Trpišovský, Česko, David Pavelka

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan čeká izraelská odveta na téměř prázdném stadionu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.