Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Slovan rozstřílel Kirjat Šmona a po výhře 3:0 postupuje!

Mise splněna – play off Evropské ligy čeká! Liberecký Slovan zvládl odvetu třetího předkola proti izraelskému Kirjatu Šmona, když se mezi třiatřicátou a dvaapadesátou minutou trefili Pavelka, Šural i Bakoš. Po vítězství 2:1 na domácí půdě si tak fotbalisté Slovanu připsali vítězství 3:0 na horké půdě izraelského města Netanja.

Slovan od prvních minut ukazoval, komu patří trávník. Do přestávky se ujal vedení 2:0 a po vítězství 2:1 na domácí půdě rozhodl o svém postupu vlastě už v první pětačtyřicetiminutovce. Kirjat by musel dát čtyři branky, což by bylo při předvedené hře Izraelců spíš velkým fotbalovým zázrakem.

„Byl jsem příjemně překvapen naší lehkostí. Bylo to hlavně naším dobrým vstupem do utkání, vlétli jsme do něj přesně tak, jak jsme chtěli. To znamená s velkou aktivitou a se snahou hrát co nejvýš,“ řekl po zápase trenér Jindřich Trpišovský a dodal: „Hráči to perfektně splnili a já jsem po celou dobu pevně věřil, že se zápas bude vyvíjet v náš prospěch. Chtěli jsme se odvděčit všem, co nás přišli v prvním zápase podpořit. Snad jsme jim tímto poděkovali, minimálně jeden dvojzápas jim ještě přivezeme a rádi bychom to zopakovali i dál.“

A jak se rodila postupová radost? Ve třiatřicáté minutě Coufal nasměroval dobrý přízemní centr do vápna, na nějž si z druhé vlny naběhl kapitán David Pavelka a tvrdou ranou propálil vše, co mu stálo v cestě, včetně gólmana Halmova.

Do poločasu se Slovanu podařilo navýšit na 2:0. Bakoš dostal minutu před poločasem balon na útočnou polovinu, nahrál před branku Folprechtovi, ten ještě posunul na Josefa Šurala a ten zpoza velkého vápna parádně zamířil k tyči.

Jestli domácí chtěli postoupit, museli do druhého poločasu dát vše. Po závaru před brankou Slovanu se hra přesunula do druhého vápna, kde přišla parádní akce, kdy Herolind Shala připravil míč do skvělé pozice Marku Bakošovi a ten střelou k tyči přidal třetí branku.

Slovan tak na téměř prázdném stadionu v Netanje vybojoval postup a už v pátek hodinu po poledni se dozví soupeře pro play-off Evropské ligy. Při losování bude liberecký manšaft podobně jako Sparta a Plzeň nasazen, počítat tak může s jedním z papírově slabších soupeřů.

Na koho může Slovan narazit v dalším předkole? Rosenborg Trondheim, Karabach, Hajduk Split, HJK Helsinky, Zorja Luhansk, Atromitos, Thun, Molde, Astra Giurgiu, Dinamo Minsk, Žilina, Midtjylland, Videoton, Bröndby Kodaň, Vojvodina Novi Sad, Altach, Rabotničky, Milsami Orhei, Gabala, Odd Grenland, Kairat Almaty.

Kirjat Šmona – FC Slovan Liberec 0:3 (0:2)

Kirjat Šmona: Halmov – Elkayam, Gutierrez, Kassio, Borcal – Ostvind (54. Mizrachi), Broun (Shamir), Rochet (C) (78. Shukrani) – Bruno, Chukwuma, Abed.

Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Pavelka (C), Folprecht - Delarge (75. Sackey), Shala (82. Kerbr), Šural - Bakoš (80. Rabušic).

Branky: 33. Pavelka, 44. Šural, 52. Bakoš. ŽK: 24. Broun, 58. Kassio, 88. Shamir.Rozhodčí: Mažeika - Šimkus, Kazlauskas (všichni Litva).

Štítky FC Slovan Liberec, Marek Bakoš, Josef Šural, David Pavelka, půda, Evropská liga UEFA, Netanja, Herolind Shala, Rosenborg BK, FC København

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan rozstřílel Kirjat Šmona a po výhře 3:0 postupuje!  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.