Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Pondělí 13. května 2024  |  Svátek má Servác
Bez reklam

Jablonec senzačně vyřadil Kodaň. Los mu může přidělit Dortmund

Severočeská fotbalová radost má dvojí rozměr. Kromě libereckého Slovanu postoupil do play-off Evropské ligy také Jablonec, který před odvetou v Kodani neměl jednoduchou pozici. Doma prohrál 0:1 a nic jiného, než výhra tak nepřipadalo v úvahu. Jablonec ale fotbalový zázrak dokázal a v těžkém utkání porazil Dány 3:2 a jde dál.

„Nemám slov. Závěr byl hodně dramatický, hektický. Soupeři jsme vždy utekli o dva góly, on se vždy přiblížil. Když rozhodčí ukázal pět minut nastavení, tak mě jímala hrůza, byť soupeř hrál o deseti,“ řekl po zápase jablonecký trenér Jaroslav Šilhavý.

Na první branku nemuseli diváci čekat dlouho. Už po čtvrt hodině se ve vápně domácího týmu prosadil Tomáš Wágner a srovnal tak skóre celého dvojzápasu. Kodaň však v závěru poločasu tlačila a ještě do konce úvodní části měla dvě slibné šance na vyrovnání. Jablonečtí se v tu chvíli koncentrovali na defenzivu a neměli to zrovna jednoduché.

Dánové hrozili i v úvodu druhého poločasu. Původně zamýšlený centr se nakonec snesl až na břevno svatyně Vlasty Hrubého. Po vzoru hesla „nedáš, dostaneš“ se dokázal prosadit Jablonec. V třiapadesáté minutě se k zahrávání přímého kopu z levé strany postavil Ján Greguš a přesnou střelou překvapil domácího gólmana.

Rozhodnuto zdaleka nebylo. I přes vyloučení jednoho z domácích hráčů Dánové zatlačili Jablonec až před branku. Závaru dokázal využít Jorgensen, který snížil na 1:2. Klid přinesl až gól Martina Pospíšila v 81. minutě.

Dánové ale stejně po nepřehledné situaci uvnitř jabloneckého pokutového území znovu snížili na rozdíl jediné branky dvě minuty před koncem regulerní hrací doby.

Po několika slibných situacích před brankou a pětiminutovém nastavení nakonec jablonečtí zaslouženě zvítězili 3:2 a postupují do dalšího kola předkola, které bude pro Severočechy nesmírně náročné.

Jablonec jako jediný z českých týmů nebude při losování nasazen a už teď je jasné, že při pátečním losu dostane těžkého soupeře. V potaz přichází týmy: Borussia Dortmund, Ajax Amsterdam, Rubin Kazaň, Athletic Bilbao, Alkmaar, Salcburk, PAOK Soluň, Steaua Bukurešť, Young Boys Bern, Fenerbahce, Standard Lutych, Legia Varšava, Bordeaux, Panathinaikos, Lech Poznaň, St. Étienne, Southampton, Krasnodar a Belenenses.

FC Kodaň – FK Baumit Jablonec 2:3 (0:1)

FC Kodaň: Stephan Andersen, Peter Ankersen (86. Per Nilsson), Mikael Antonsson, Zanka, Ludwig Augustinsson, William Kvist (61. Kasper Kusk), Daniel Amartey, Thomas Delaney, Benjamin Verbič, Federico Santander, Nicolai Jørgensen

FK Jablonec: Vlastimil Hrubý, Vjačeslav Karavajev, Luděk Pernica, Vít Beneš, Filip Novák, Tomáš Hübschman, Lukáš Masopust (72. Ruslan Mingazov), Martin Pospíšil, Ján Greguš, Nermin Crnkič (88. Daniel Rossi), Tomáš Wágner (82. Martin Doležal)

Branky: 72. Nicolai Jørgensen, 88. Federico Santander - 14. Tomáš Wágner, 53. Ján Greguš, 83. Martin Pospíšil. ČK: Benjamin Verbič ŽK: 52. William Kvist, 62. Federico Santander - 60. Tomáš Wágner, 67. Tomáš Hübschman, 79. Ján Greguš, 81. Ruslan Mingazov

Štítky FK Baumit Jablonec, FC København, Borussia Dortmund, Evropská liga UEFA, Tomáš Wágner, Slovany, Ján Greguš, Federico Santander, Martin Pospíšil, William Kvist

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec senzačně vyřadil Kodaň. Los mu může přidělit Dortmund  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.