Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Liberečtí jsou rádi, že se vyhnuli daleké cestě do Kazachstánu

Fotbalisté Liberce jsou rádi, že se při dnešním losování závěrečného 4. předkola Evropské ligy vyhnuli daleké cestě na hřiště kazašského Kajratu Almaty. Los v Nyonu jim přisoudil Hajduk Split a Severočeši věří, že stejně jako v předchozím předkole s Kirjatem Šmona uspějí navzdory tomu, že začínají doma. Při odvetě počítají s bouřlivou kulisou.

"Jsme rádi, že jsme se vyhnuli Kazachům. To pro nás bylo důležité logisticky, počasím. Co se týče Hajduku, je to špičkový chorvatský klub s dobrými hráči. Ale myslím, že určitě máme šanci. Budeme sbírat informace, budeme je chtít vidět na vlastní oči. V tuhle chvíli to vidím tak 50 na 50," řekl liberecký trenér Jindřich Trpišovský. Hajduk ve 3. předkole přešel přes norský Strömsgodset, s nímž v 2. předkole vypadla Mladá Boleslav. "Osobně jsem si tedy nepřál kazašský tým Almaty, bylo by to strašně daleko, snad osm hodin letu. Každopádně los nám přidělil nejtěžšího soupeře z okruhu těch, které jsme mohli dostat," mínil slovenský útočník Marek Bakoš.

Liberečtí očekávají, že v odvetě bude hodně bouřlivé prostředí. Fanoušci Hajduku jsou totiž vyhlášení. "Co jsme koukali, tak na Strömsgodset tam bylo přes 27 tisíc diváků, takže nás čeká bouřlivé prostředí. Samozřejmě by bylo lepší odehrát první zápas tam, začínat doma je mírnou nevýhodou, ale stejné jsme to měli s Izraelci a zvládli jsme to," připomněl Trpišovský čtvrteční výhru Slovanu 3:0 v Izraeli.

"Bylo by asi lepší začínat venku, ale teď se Šmonou jsme začali doma a zvládli jsme to," doplnil Bakoš. "Osobní zkušenost s kluby z Balkánu nemám, před dvěma lety s Plzní jsem do Sarajeva (na zápas s Željezničarem) kvůli zranění necestoval. O Hajduku nevím nic, ale jistě o něm něco nastudujeme," doplnil bývalý plzeňský útočník.

Zdroj: ČTK

Štítky FC Slovan Liberec, Kazachstán, FK Kajrat Almaty, Evropská liga UEFA, Nyon, Jindřich Trpišovský, Marek Bakoš, FK Mladá Boleslav, FC Viktoria Plzeň, Izrael

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberečtí jsou rádi, že se vyhnuli daleké cestě do Kazachstánu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.