Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Slovan ztratil body s Duklou, doma uhrál remízu 1:1

Slovan poprvé v letošní sezoně na domácím stadionu zaváhal. Ve třetím kole Synot ligy uhrál s Duklou výsledek 1:1. Liberečtí si přitom mohli připsat vítězství díky penaltě nařízené po faulu na Kerbra. Tu však nedokázal Šural proměnit a Slovan tak poprvé v letošní sezoně na domácím hřiště ztratil body.

Slovan začal utkání aktivněji. Už v páté minutě se do slibné akce dostal Zdeněk Folprecht. Střelu z půle vápna však poslal vedle levé tyče. Podobná situace se před brankou Dukly opakovala několikrát. O deset minut později Bartošák poslal balon přesně na hlavu Šurala, který ale z malého vápna nedokázal gólmana Radu překonat.

Liberečtí v prvním poločase vystřelili celkem pětkrát, mezi tyče ale mířila jen střela Josefa Šurala těsně před poločasovým hvizdem. Jeho rána skončila v pravém rohu Radovy branky, který neměl šanci zasáhnout. Slovan tak odcházel do kabin s jednobrankovým náskokem.

Dukla v druhém poločase tlačila. Během prvních patnácti minut druhého dějství přidala tři střely, které mířily na branku Václava Hladkého. Ten se při premiéře v barvách Slovanu rozhodně nenudil. Tlak hostů vyvrcholil až v závar před domácí brankou, kde zahrál jeden z hráčů Slovanu rukou. Penaltu v třiašedesáté minutě Tomáš Bergr bez zaváhání proměnil. 

Slovan se v závěru snažil utrhnout vítězství, jak jen šlo. Po několika šancích na obou stranách proklouzl pokutovým územím Dukly Kerbr, kterého ostře zfauloval jeden z hostujících hráčů. Zatímco Pražané dokázali v úvodu druhého poločasu penaltu proměnit, Šural mířil deset minut před koncem pouze do Rady. 

Slovan tak nevyužil šanci dotáhnout se na vedoucí tým tabulky Spartu, Dukla naopak bodovala v Liberci potřetí za sebou. "Z hlediska výsledku musíme být spokojeni. Je to pro nás velmi důležitý bod. Z hlediska hry a výkonu jsem nebyl spokojen s výkonem v první půli. Hráli jsme staticky a pasivně," zhodnotil trenér hostů Luboš Kozel

V hektické závěru mohla rozhodnout i Dukla, Čajičovu hlavičku musel vytěsnit Hladký. Na druhé straně pak ještě Šural nepřekonal Radu. Liberec tak nenavázal na čtvrteční výhru 3:0 ze hřiště izraelského Kirjatu Šmona v Evropské lize, naopak Dukla po minulém vítězství nad mistrovskou Plzní obrala o body i dalšího pohárového účastníka.

První půli jsme hráli velmi dobře, bylo to podle not, které jsme chtěli. Bohužel jsme z tlaku za první poločas vytěžili jen jeden gól z trestňáku. Myslím, že jsme měli v první půli vést výraznějším rozdílem. V celkovém součtu si za to můžeme sami,“ uzavřel liberecký trenér Jindřich Trpišovský.

Slovan Liberec - Dukla Praha 1:1 (1:0)

Branka: 45. Šural – 63. Berger. Rozhodčí: Pechanec - Pilný, Peřina.

Diváci: 7100.

Sestavy: Liberec: Hladký - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák – Folprecht (69. Sackey), Pavelka - Kerbr, Shala (73. Delarge), Josef Šural – Rabušic (77. Bakoš). Trenér: Trpišovský. Dukla: F. Rada - Jurendič, Hlinka, Jeřábek, Vrzal - Daniel Tetour (84. Miloševič), Marek Hanousek, Považanec (46. Čajić) - Berger, Beauguel, Přikryl (69. Mareš). Trenér: Kozel.

Štítky FC Slovan Liberec, FK Dukla Praha, Josef Šural, 1. česká fotbalová liga, Zdeněk Folprecht, Václav Hladký, Jindřich Trpišovský, Evropská liga UEFA, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan ztratil body s Duklou, doma uhrál remízu 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.