Počasí dnes21 °C, zítra26 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

Derby je tady! Připíše si Slovan třiadvacátou výhru?

Podještědské derby číslo 43 je tady! Liberečtí mají jabloneckému rivalovi co vracet. Poslední zápas Slovan prohrál po brankách Kopice a Pospíšila 0:2. Letos je vše jinak. Slovan po minulém kole zůstává společně se Spartou jediným celkem, který ještě v nové sezoně nepoznal hořkost porážky. Zůstane to tak i po dnešním derby?

"Určitě nám budou chtít vrátit tu pohárovou porážku, ale my se budeme snažit zvítězit, protože jsme s Jabloncem letos v normální hrací době ještě nevyhráli. Jednoznačně půjdeme za třemi body, abychom se co nejlépe naladili na zápas s Hajdukem Split," prohlásil jedenadvacetiletý stoper Lukáš Pokorný. Právě on derby zná velmi dobře. Talentovaný odchovanec obléká dres Slovanu od šesti let a atmosféru regionálního derby tak zažíval napříč všemi věkovými kategoriemi.

Historické statistiky hrají do karet jednoznačně Slovanu. Ten vyhrál dvaadvacet vzájemných utkání, desetkrát vybojovali tři body jablonečtí a stejný počet zápasů skončil remízou. Zajímavým bodem statistiky je počet udělených červených karet. Zatímco liberečtí dohrávali všechny zápasy v plném počtu, jablonečtí v derby vyfasovali červenou kartu hned čtyřikrát.

Dnešní derby začíná na jablonecké Střelnici v 19:15. Podle bookmakerů je favoritem Jablonec. A jak to vidíte vy?

Štítky AC Sparta Praha, FK Baumit Jablonec, HNK Hajduk Split, Lukáš Pokorný

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Derby je tady! Připíše si Slovan třiadvacátou výhru?  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.