Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Koubek: I když jsme dostali smolný gól, výkon je vzpruhou

Brankář Tomáš Koubek druhý poločas držel výbornými zákroky fotbalistům Liberce vedení 1:0 v Jablonci, nakonec to ale ke třem bodům nevedlo. Hostující gólman v poslední minutě smolně inkasoval po tečované střele a se spoluhráči si odnesl z ligového Podještědského derby jen bod za remízu 1:1.

Navzdory nešťastnému závěru ale věří, že dobrý výkon bude pro mužstvo vzpruha do čtvrtečního úvodního duelu 4. předkola Evropské ligy s Hajdukem Split.

"Celý zápas jsme to měli ve svých rukách. Bohužel v 90. minutě jsme obdrželi smolný gól. Ale i tak je to pro mančaft vzpruha. Kluci hráli výborně, bojovali do umření," řekl novinářům Koubek.

Jablonečtí si na něm několikrát vylámali zuby, prosadil se až se štěstím Vít Beneš. "První střelu jsem viděl na poslední chvíli, stihl jsem ji vyrazit. Odrazilo se to k Benešovi a ten přes našeho bránícího hráče vystřelil a tečoval to do šibenice. Smolný gól, který jsme si, myslím, dneska nezasloužili," litoval Koubek.

Mužstvo podržel hlavně proti hlavičce osamoceného Tomáše Wágnera po hodině hry. "Nějaké zákroky jsem měl, čekal jsem, že tady budu mít nějakou práci. Trošku ještě něco dlužím za ty první zápasy sezony. Dneska jsme kluky podržel, bohužel jsme dostali gól. Ale pracovali jsme skvěle na to, jaké jsme měli problémy se sestavou," připomněl Koubek, že část libereckého kádru postihla střevní viróza.

Věří, že dobrý a bojovný výkon naladí tým do čtvrtečního duelu Evropské ligy. "Je třeba si v kabině říct, že jsme odehráli dobrý zápas. Utkání jdou rychle za sebou, není čas mít sklopené hlavy. Předvedli jsme dobrou práci, bohužel jsme dostali ten smolný gól. Bojovali jsme a myslím, že nám to pomůže do čtvrtečního zápasu," dodal gólman z nedávného evropského šampionátu jednadvacítek v České republice.

Zdroj: ČTK

Štítky Tomáš Koubek, FC Slovan Liberec, FK Baumit Jablonec, Evropská liga UEFA, Vít Beneš, Tomáš Wágner, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Koubek: I když jsme dostali smolný gól, výkon je vzpruhou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.