Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Lukáš Pokorný rozhodl! Slovan porazil Hajduk 1:0

Slovan odjíždí do Chorvatska s nadějným jednobrankovým náskokem! Téměř vyprodaný stadion U Nisy viděl spoustu nadějných šanci, branek ale padalo poskromnu. Jediný přesný zásah za záda brankáře Kaliniče poslal v 79. minutě Lukáš Pokorný. Slovan tak v prvním utkání 4. předkola Evropské ligy zvítězil 1:0.

„Hajduk byl v protiútocích velmi nepříjemný, na druhou stranu si myslím, že na to, že se hrálo utkání na Evropské scéně, vytvořili jsme si hodině příležitostí. Výsledek je pro nás skvělý,“ řekl po utkání trenér Jindřich Trpišovský.

Vítězství se ale nerodilo snadno. Hajduk si v takřka domácí atmosféře, kterou vytvořilo bezmála tisíc fanoušků Torcidy, vypracoval několik slibných šancí. Jednou z největších bylo břevno uzdraveného Kamerunce Ohandza v úvodu utkání.

Liberec za pár minut zahrozil po rohovém kopu, na který si naběhl Hovorka. Ani on však neodkázal zakončit.


Torcida připravila hráčům Hajduku takřka domácí prostředí. Foto: Jan Pešek

Slovan se snažil prosadit ze všech standardek a hosty pustil do další šance až necelých deset minut před koncem poločasu. Přesto nebyl trenér Trpišovský spokojený s hrou v první pětačtyřicetiminutovce.

„Nepodařilo se nám do utkání vstoupit tak, jak jsme chtěli. Chvíli nám trvalo, než jsme si dokázali připravit ten náš tradiční domácí tlak. Asi nás v první chvíli svazovala nervozita,“ doplnil trenér.

Hrdina dne: Lukáš Pokorný

Liberečtí proměnili svůj tlak v branku až deset minut před koncem zápasu. Po rohovém kopu se míč odrazil k Pokornému, který z blízka proměnil šanci v jediný gól zápasu. "Před zápasem bychom tenhle výsledek brali všemi deseti, ale ještě nás čeká hromada práce, protože jsou fakt dobří a ta atmosféra u nich Hajduku pomůže. Do zápasu jsme šli, že chceme udržet čisté konto, protože mají nebezpečné brejky. To ukázali, ale naštěstí z toho nedali gól. Nula doma je hodně důležitá. A můj gól, to je pecka," řekl po utkání autor branky.

„Tenhle gól byl jednou ze zbraní, kterou jsme měli na Hajduk. Měli jsme signálů, že jsem si je všechny nepamatoval ani já. Tenhle signál byl podobně zamýšlený, ale nakonec skončil jinak, než měl skončit. Vzešel asi ze třetího signálu, který byl. Nicméně je to pro nás nesmírně důležitý gól,“ uzavřel trenér.

Hajduk už nenašel odpověď, a tak o sobě dali vědět alespoň jeho fanoušci odpálením světlic a dýmovnic. Za stejný přestupek přitom Hajduk nedávno potrestala UEFA vysokou pokutou.

Fotbalisté Slovanu si ta do odvety vezou nadějný jednobrankový náskok. Před plný stadionem s více než třicetitisícovou kapacitou to ale nebudou mít jednoduché. „Byla to neuvěřitelná atmosféra. Obavy z odvety nemám, těším se strašně. Musíme jen vymyslet způsob komunikace s hráči, takže si asi vezmu praporky,“ řekl s úsměvem trenér Jindřich Trpišovský.

Slovan Liberec - Hajduk Split 1:0 (0:0)

Branka: 80. Pokorný.

Rozhodčí: Borbalán - Cabanero, Canelo (všichni Šp.). ŽK: Folprecht, Coufal, Šural - Jefferson, Milič, Bilij. Diváci: 8530.

Sestavy: Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Pavelka, Folprecht - Delarge (90. Kerbr), Shala (79. Sackey), Šural - Bakoš (63. Rabušic). Trenér: Trpišovský. Hajduk: Kalinič - Juranovič, Milovič, Bilij, H. Milič - Jefferson - Sušič, Balič (66. Maloku), Caktaš, Vlašič - Ohandza. Trenér: Burič.

Štítky FC Slovan Liberec, Lukáš Pokorný, trenér, Evropská liga UEFA, Jindřich Trpišovský, Chorvatsko, Lužická Nisa, Bílí Tygři Liberec, UEFA, HNK Hajduk Split

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lukáš Pokorný rozhodl! Slovan porazil Hajduk 1:0  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.