Počasí dnes29 °C, zítra26 °C
Sobota 29. června 2024  |  Svátek má Petr a Pavel
Bez reklam

Teplice odjíždí z Liberce bez bodů. Vítězství zařídil Bakoš

Fotbalisté Slovanu si bez problému poradili s Teplicemi a prodloužili svou neporazitelnost. Na stadionu U Nisy řádil v neděli vpodvečer především Marek Bakoš. Ten se trefil poprvé po půlhodině hry. Rozhodčí ale jeho branku pro ofsajd neuznal. O sedm minut později si Bakoš spravil chuť, když se trefil za záda Grigara. Druhou branku přidal v 54. minutě.

Oproti utkání s Hajdukem Split nastoupil Slovan ve změněné sestavě. Na lavičce začali Shala, Pokorný nebo Bakoš, který se na hřiště dostal dřív, než sám čekal. Ve dvacáté minutě musel vyběhnout na trávník, kdy nahradil zraněného Folprechta.

„Nebyl jsem ani pořádně rozcvičený, ale nakonec jsem se docela rozběhal,“ řekl po utkání Marek Bakoš. Ten se trefil už ve třicáté minutě, ale rozhodčí ani po protestech branku neuznal kvůli údajnému ofsajdu.

„Byl jsem trochu nahněvaný a pohltil mě zápas. Potom se dal dva góly a vyhráli jsme. To je podstatné. Nejde o branky ale o body,“ dodal.

Slovenský útočník si spravil chuť jen pár minut po neuznané brance, když převzal Pavelkův pas a přesnou střelou z první otevřel skóre.

Netrvalo dlouho a mohlo být srovnáno. Krátce po pauze byl blízko vyrovnání Bosňan Ljevakovič, který jesličkami přešel přes obránce, ale jeho tvrdou ránu vytáhl Koubek na roh.

Deset minut po začátku durhého poločasu se opět prosadili Liberečtí. Bakoš dostal od Šurala přesný míč do úniku, lehce obehrál bránícího Horu a zkušeně překonal Grigara. Bývalý hráč Plzně se v lize trefil počtvrté.

Hráči Teplic se snažili se všech v závěru utkání snížit. Výsledkem ale bylo pouze vyloučení francouzského náhradníka Dramého, jenž dostal dvě žluté karty během dvou minut.

„Mám opačné pocity, než v předchozích utkáních. Sice jsme vyhráli, ale předvedli jsme nejhorší výkon. Na začátku zápasu jsme tahali za kratší konec,“ přiznal po utkání trenér Jindřich Trpišovský, který dodal, že dnešní utkání mělo daleko k ideálu. „Hodně nás podržel brankař Koubek. Nebylo jednoduché se na utkání připravit po tom čtvrtku. Na některých to bylo hodně vidět,“ uzavřel.

Slovan Liberec - FK Teplice 2:0 (1:0)

Branky: 37. a 54. Bakoš.

Rozhodčí: Jílek - Vlasjuk, Kubr. ŽK: Dramé (Teplice). ČK: 88. Dramé. Diváci: 5382.

Sestavy: Liberec: Koubek - Fleišman, Hovorka, Švejdík, Bartošák - Pavelka (75. Rabušic), Sackey - Josef Šural, Folprecht (20. Bakoš), Kerbr - Luckassen (61. Soungole). Trenér: Trpišovský. Teplice: Grigar - Hora (83. Kapolongo), Lüftner, D. Jablonský, Krob - Vondrášek (76. Dramé), Breite, Vachoušek (65. Bratanovič), Ljevakovič, Fillo - Potočný. Trenér: Vavruška.

Štítky Marek Bakoš, FK Teplice, Bílí Tygři Liberec, FC Slovan Liberec, Lužická Nisa, Josef Šural, Jindřich Trpišovský, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Teplice odjíždí z Liberce bez bodů. Vítězství zařídil Bakoš  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.