Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Jablonec chce přepsat historii a přes Ajax postoupit do "Evropy"

Fotbalisté Jablonce chtějí poprvé v historii do hlavní fáze Evropské ligy. K tomu potřebují vyřadit čtyřnásobný nejlepší klub Evropy Ajax Amsterdam. Po úvodní prohře 0:1 se to zdá být velmi těžký úkol, jenže mladý nizozemský celek v současné formě není neporazitelný a Severočechy požene vyprodaná Střelnice.

Že není Jablonec bez šance, ukázal před týdnem, kdy se slavným soupeřem na jeho hřišti držel krok. Ajax se výrazněji neprosazoval a hubenou výhru vydoloval jen zásluhou faulu Beneše na Klaasena a díky následné penaltě polského útočníka Milika. Ten se trefil ve čtyřech z posledních pěti zápasů.

"Udělali jsme tam jednu větší chybu a byli za ni potrestáni. V pohárové matematice je porážka 0:1 ošidný výsledek. Věřím ale, že to můžeme zvládnout," prohlásil trenér Jaroslav Šilhavý. "Jeli jsme do Amsterodamu, abychom měli naději do odvety. Tím prvním výsledkem tu naději máme. Je v našich možnostech to zvládnout a prát se o postup před naším plným stadionem," dodal.

Ajax sice v posledních čtyřech zápasech neinkasoval (celkem 373 minut), ale Jablonec výrazně nabudila nedělní výhra 3:0 v Brně. "Je to obrovsky důležité vítězství, které nás před čtvrtkem povzbudí. Věřím tomu, že se to projeví v přípravě na Ajax velmi pozitivně," řekl po utkání Šilhavý.

Výrazně se na výhře podílel Stanislav Tecl, který bude po disciplinárním trestu za vyloučení v duelu s Kodaní už na odvetu k dispozici. Jablonec by tak měl mít na utkání připraven kompletní kádr.

Také Ajax přijede s většinou opor včetně dánského reprezentanta Victora Fischera. Do kádru se nevešel sedmnáctiletý český útočník Václav Černý, který s nizozemským týmem nepřicestoval.

Pro Ajax je po vypadnutí v 3. předkole Ligy mistrů s Rapidem Vídeň velmi důležité, aby přes Jablonec postoupil a zůstal v evropských pohárech. "Přivážíme si docela dobrý výsledek, ale důležité bude ho potvrdit. Musíme dát gól, pak by museli domácí vstřelit tři. Bude to ale ještě těžké, nesmíme nic podcenit a dopustit se nějaké zbytečné chyby," řekl trenér Frank de Boer.

Díky atraktivnímu soupeři bude v Jablonci po dlouhé době vyprodáno. Na utkání se připravuje i policie, která považuje duel za vysoce rizikový.

Zápas začíná ve čtvrtek v 18:00. Přímý přenos vysílá ČT Sport. Hlavním rozhodčím je Dán Kenn Hansen.

Štítky FK Baumit Jablonec, AFC Ajax, Evropa, Evropská liga UEFA, historie, Jaroslav Šilhavý, Liga mistrů UEFA, SK Rapid Wien, FC København, FC Zbrojovka Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec chce přepsat historii a přes Ajax postoupit do "Evropy"  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.