Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Sobota 5. října 2024  |  Svátek má Eliška
Bez reklam

V Jablonci se zázrak nekonal. Zápas s Ajaxem skončil remízou

Jablonec v Evropské lize končí. Rozhodla o tom domácí bezbranková remíza, která do základní skupiny posílá Ajax Amsterodam. Jablonečtí přitom měli obrovskou šanci zápas strhnout na svou stranu, Greguš ale neproměnil penaltu. Domácí pak hráli půl hodiny přesilovku, Ajax se ale ubránil a nakonec měl i hodně šancí na výhru.

Smutným hrdinou se stal Greguš, který zahodil penaltu, když trefil tyč a pak z malého vápna jeho střelu zblokovali obránci Ajaxu. 

Hosté přitom zápas do penalty poměrně v klidu kontrolovali. Drželi míč na kopačkách a kombinovali. "Věděli jsme s čím přijedou, že budou na balonu kombinovat. Dva tři závary jsme měli, navíc ta penalta. Nepovedlo se, jsme zklamaní," řekl bezprostředně po zápase kapitán domácích Tomáš Hübschman.

Jablonec se po penaltě snažil zápas strhnout na svou stranu, s přibývajícím časem ale Ajax opět získal půdu pod nohama a v závěru do odkryté obrany domácích hrozil z brejků.


Odvetný zápas 4. předkola fotbalové Evropské ligy:

FK Jablonec - Ajax Amsterodam 0:0

Rozhodčí: Hansen - Rix, Vang Andersen (všichni Dán.). ŽK: Crnkič, Greguš,

Trávník - Milik, Bazoer, El Ghazi. ČK: 59. Bazoer. Diváci: 6040 (vyprodáno). První zápas: 0:1, postoupil Ajax.

Sestavy:

Jablonec: Hrubý - Karavajev, Pernica, Beneš, Novák - Hübschman - Mingazov, Greguš (75. Trávník), Pospíšil, Crnkič (68. Doležal) - Wágner (46. Tecl). Trenér: Šilhavý.
Ajax: Cillessen - Tete, Veltman, Riedewald, Dijks - Bazoer, Klaassen, Gudelj - El Ghazi, Milik (69. Van Rhijn), Sinkgraven (46.  Fischer). Trenér: F. De Boer.

Autoři

Štítky AFC Ajax, FK Baumit Jablonec, Evropská liga UEFA, Tomáš Hübschman, Feike de Boer

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jablonci se zázrak nekonal. Zápas s Ajaxem skončil remízou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.