Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Evropská liga míří do Liberce! Slovan si poradil s Hajdukem

Sen o Evropské lize se vyplnil! Liberec na bouřlivé chorvatské půdě nezklamal a po brance Josefa Šurala porazil Hajduk Split 1:0. Po stejném výsledku v prvním zápase se tak fotbalisté Slovanu můžou po roční přestávce těšit na účast v základní skupině Evropské ligy.

Tři střely na branku, pětačtyřicet faulů a sedm žlutých karet. Divácky nejspíš nejméně pohledné utkání Slovanu v předkolech Evropské ligy přineslo libereckým vysněný postup do základní skupiny.

Obávaný Hajduk hnaný pětatřiceti tisíci diváky se příliš nepředvedl. V prvním poločase zahrozil pouze Maloku, který naskočil do hry v pětatřicáté minutě. Největší šance domácích přišla až v poslední minutě zápasu, kdy Koubkovo břevno trefil Roguljič.

Oběma šancím ale předcházela gólovka Josefa Šurala. Co nevyšlo hostům v jedenácté minutě, to si Slovan vynahradil o jedenáct minut později. Ve skrumáži před brankou se několikrát snažil odcentrovat Shala. To se mu také nakonec povedlo, odražený balon se dostal přesně na kopačky Josefa Šurala, který nekompromisní ranou do šibenice otevřel skóre utkání.

Hajduk Split - FC Slovan Liberec 0:1 (0:1)

Branky: 22. Šural. ŽK: 48. Milič - 27. Delarge, 33. Šural, 55. Sackey, 55. Koubek, 59. Pavelka, 90. Pokorný. Rozhodčí: Dias - Tavares, Soares (všichni Portugalsko). První utkání: 0:1.

Hajduk Split: Kalinič – Tudor (73. Juranovič), Milovič (C), Nižič, Milič – Jefferson – Sušič, Balič (34. Maloku), Caktaš (49. Roguljič), Vlašič – Ohandza. Liberec: Koubek – Coufal, Pokorný, Hovorka, Bartošák – Sackey (74. Fleišman), Pavelka (C) – Delarge (49. Kerbr), Shala (62. Soungole), Šural – Bakoš.

Článek aktualizujeme

Štítky FC Slovan Liberec, Evropská liga UEFA, Josef Šural, Portugalsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Evropská liga míří do Liberce! Slovan si poradil s Hajdukem  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.