Počasí dnes16 °C, zítra16 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

EVROPSKÁ LIGA: Slovan si zahraje s Olympique Marseille i Bragou

Francouzský Olympique Marseille, portugalská Braga a holandský Groningen. Fotbalisté Slovanu už ví, kam zamíří v dalších zápasech Evropské ligy. Vcelku hratelnou základní skupinu jim přisoudil dnešní los, který se konal hodinu po poledni v Monaku. Slovan se navíc vyhnul neoblíbené cestě do východní Evropy.

„Já osobně jsem malinko zklamaný, protože jsme nedostali žádný z těch týmů, které jsem si přál, co se týče té atmosféry na těch stadionech. Na druhou stranu jsme rádi, že nemusíme cestovat až do Ázerbájdžánu, jsou to tři týmy z vyspělých fotbalových zemí. Takže jsem tak středně spokojený,“ řekl pro klubový web trenér Jindřich Trpišovský.

Právě destinace, do kterých Slovan zavítá, těší trenér nejvíce. "Hlavně doufám, že už nezažijeme vedra, která jsme teď zažili dvakrát. V Portugalsku a v Marseille by mohlo být příjemné počasí, v Holandsku asi taky. Takže se těším konečně na normální počasí," dodal trenér. 

Zápasy všech skupin jsou naplánovány na podzimní část sezóny, konkrétně od 17. září do 10. prosince. Po zimní přestávce bude Evropská liga tradičně pokračovat druhým vyřazovacím kolem a následně přijde na řadu osmifinále, čtvrtfinále, semifinále a samotný boj o titul.

Finále bude letos hostit stadion St. Jakob-Park v Basileji, moderní aréna postavená v roce 2001 disponuje kapacitou 38 512 diváků.

Přestože se trenérovi jedno přání v podobě věhlasného soupeře úplně nesplnilo, nyní by rád ve skupině dosáhl jednoho cíle. „Mám ještě jedno velké přání teď, vyprodat stadion na domácí zápas, což v Liberci dlouho nebylo. Uvidíme, jestli se to třeba na Marseille podaří,“ doufá.

Štítky FC Slovan Liberec, Olympique de Marseille, Evropská liga UEFA, SC Braga, Monako, Východní Evropa, Groningen, trenér, Ázerbájdžán, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

EVROPSKÁ LIGA: Slovan si zahraje s Olympique Marseille i Bragou  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.