Počasí dnes22 °C, zítra19 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

První krok v pohárové Evropě. Slovan čeká portugalská Braga

Nejspíš před téměř vyprodaným stadionem se zítra utkají fotbalisté Slovanu s portugalskou Bragou. Zatímco liberečtí v předkolech vyřadili izraelskou Šmonu a chorvatský Hajduk, Bragu čeká teprv první pohárový zápas. Po roční odmlce se Slovan představí v základní skupině Evropské ligy.

„Těším se moc. Čekají na nás těžké týmy, to je ta pravá Evropa,“ řekl trenér Jindřich Trpišovský. Podle jeho slov Slovan není outsiderem, své kvality má ale i portugalský soupeř. „Braga nemá v Česku úplně zvučné jméno. V kádru má ale portugalské, španělské i brazilské hráče, kteří jsou dobří na míči. Mají třeba hráče, který dával tři góly Manchesteru United,“ dodal.

Zatímco na utkání předešlého soupeře, chorvatského Hajduku, trenér v rámci přípravy vyrazil, tentokrát se utkání Bragy krylo se zápasem Slovanu se Slováckem. „Viděl jsem z DVD všechny čtyři jejich letošní utkání, takže informací máme hodně. Čeká nás takový vzácný tým, který je z jižní Evropy, ale netypicky pro ně je až moc disciplinovaný. Nějaké slabiny jsme ale odhalili,“ shrnul trenér.

Braga ale nebude slabým soupeřem. V sestavě má například devět Brazilců a v minulosti se například dvakrát podívala do základní skupiny Ligy mistrů a dlouhodobě patří do širší špičky domácí ligy.

Severočeši hlavně chtějí dobře rozjet skupinu F, v níž narazí ještě na francouzského favorita Marseille a nizozemský Groningen. Do vyřazovací fáze postoupí první dva týmy a Slovan by rád navázal na předminulou sezonu, kdy prošel do jarních vyřazovacích bojů.

"Přesně bych to k té cestě před dvěma lety přirovnal. Ti soupeři jsou typologicky podobní, v čemž by mohla být naše šance. Budeme o postup bojovat," řekl kapitán David Pavelka.

Slovan by podle kapitána mohl využít solidního vstupu do sezony, když prohrál jen Superpoháru v Plzni a od té doby je deset zápasů neporažen. "Je pohoda, ať už psychická nebo herní, čehož samozřejmě budeme chtít využít," řekl Pavelka.

Zápas začíná ve čtvrtek v 19:00 na stadionu U Nisy. Přímý přenos bude přenášet pouze Nova Sport 2.

AUDIO: Tisková konference před zápasem

Štítky Plzeň 2-Slovany, SC Braga, Evropa, Evropská liga UEFA, trenér, David Pavelka, Manchester United FC, Jindřich Trpišovský, Česko, 1. FC Slovácko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

První krok v pohárové Evropě. Slovan čeká portugalská Braga  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.