Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Šňůra deseti utkání bez porážky končí, Braga dobyla Liberec

VIDEO VE ČLÁNKU: Fotbalisté Slovanu nevstoupili do základní části Evropské ligy nejlépe. Tři body si z Liberce odváží portugalská Braga, kterou domácí po většinu utkání přehrávali. Utkání však rozhodla jediná branka hostů, kterou patnáct minut po začátku druhého poločasu vstřelil dvaadvacetiletý Rafu Silva.

Oba týmy vstoupily do zápasu opatrně a diváci viděli v prvním poločase jen poskromnu šancí. Úvodní pětačtyřcetiminutovka přinesla jen po jedné střele na každou branku. Do slibné šance se dostal Shala, který ale v pokutovém území nenašel nikoho ze spoluhráčů. Na druhé straně byl blízko brance Djavan, jehož střelu zblokovala obrana.

Asi největší šanci si vytvořil Liberec ke konci poločasu. Po Bartlově centru se v 36. minutě dostal k hlavičce Šural a radost z gólu mu u tyče pokazil skvělým zákrokem brankář Matheus. "Šel dobrý centr ze strany, Šury se krásně pověsil hlavou. Gólman to ale nějak vytáhl. Dneska jsme neměli to štěstíčko," podotkl obránce Vladimír Coufal.

Braga se prosadila z první větší šance

V úvodu druhého poločasu několikrát zahrozili hosté, kteří svou snahu proměnili v gólový úspěch v šedesáté minutě. Fonte svým přesně mířeným centrem našel Rafu Silvu. Ten bez problému napálil míč do odkryté branky."Inkasovali jsme z brejku, na které jsme se připravovali, ale je pravda, že soupeř ho vyřešil dobře a skvěle ho dohrál," popsal jedinou branku zápasu trenér Jindřich Trpišovský.

Slovan po obdrženém gólu změnil taktiku a ze hry stáhl Soungleho a Shalu. Na hřiště trenér Trpišovský poslal Sýkoru a Rabušice.

VIDEO: David Pavelka po utkání s Bragou

Po pár minutách mohl vyrovnat Bakoš. Ten ale netrefil míč úplně ideálně a Šuralova dorážka trefila jen boční míč. V posledních minutách mohl definitivně rozhodnout autor první branky. Poté, co šel sám na Koubka, udělal mu kličku, ale trefil, podobně jako Šural na opačné straně, jen boční síť.

Hráči Slovanu s ubývajícím časem více a více zatápěli hostům, kteří se zatáhli na vlastní půlku. Domácí ale v závěrečných minutách nedokázali srovnat a po deseti zápasech skončila jejich šňůra neporazitelnosti.

Trpišovský: Svým způsobem jsem na tým hrdý

"Bohužel, dnes nebereme ani bod, do skupiny jsme nevstoupili dobře, a z toho jsme smutní. Myslím si ale, že jsme od bodu nebyli daleko. Rozhodoval první gól, my jsme bohužel svoje dvě šance nevyužili, soupeř ze své prakticky první udeřil," zhodnotil po utkání trenér Slovanu.

O poznání spokojenější byl po čtvrtečním utkání Paulo Fonseca, trenér Bragy. Ten po utkání nazval Liberec výjimečným týmem. "Liberec byl pro nás těžkým soupeřem, hodně útočil a bylo pro nás obtížné jej bránit," řekl a doplnil: "Do zápasu jsme chtěli jít s tím, že budeme hodně aktivní, chtěli jsme hrát hodně na míči a dostávat se do šancí, což se nám dařilo. S dnešním výsledkem jsem spokojený, potvrdilo se, že můj tým je silný jak doma, tak venku." 

Slovan utrpěl první soutěžní prohru od utkání s Plzní a nedokázal soupeři oplatit devět let starý debakl z Portugalska 0:4. V druhém duelu skupiny se Liberec představí za dva týdny v Marseille.

FC Slovan Liberec - Sporting Braga 0:1 (0:0)

Branky: 60. Rafa Silva.

ŽK: 32. Soungole, 89. Šural, 90. Pavelka, 90. Kerbr - 58. Alan, 66. Vukčević, 79. Mauro. Rozhodčí: Pawson - Mullarkey, Brooks (všichni Anglie). Diváci: 8132

Sestavy: Liberec: Koubek - Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Soungole (64. Sýkora), Pavelka - Bartl, Shala (64. Rabušic), Šural - Bakoš (75. Kerbr). Braga: Matheus Magalhães – Baiano, Boly, Pinto, Djavan – Alan (75. Augusto), N. Vukčević, Mauro, R. Silva – Crislan (62. Eduardo), Fonte (86. Ricardo Ferreira).

Štítky Bílí Tygři Liberec, SC Braga, FC Slovan Liberec, Rafa Silva, Evropská liga UEFA, trenér, David Pavelka, Jindřich Trpišovský, Vladimír Coufal, Olympique de Marseille

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šňůra deseti utkání bez porážky končí, Braga dobyla Liberec  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.