Počasí dnes20 °C, zítra16 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

Obránce Coufal vzal rozhodující gól s Bragou na sebe

Fotbalisté Liberce prohráli v 1. kole základní skupiny Evropské ligy doma s Bragou 0:1 a jejich obránce Vladimír Coufal vzal jediný gól zápasu na sebe. Inkasovaná branka ho mrzela o to víc, že Slovan podle něj měl minimálně na remízu.

 

"Výsledkově spokojení určitě nejsme, ale herně myslím, že jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem. Minimálně bod jsme mohli uhrát," řekl novinářům Coufal.

Jeho tým dostal gól po hodině hry, kdy soupeř dohrál brejk. Fonteho přihrávka prošla napříč vápnem a nabíhající Rafa Silva doklepl míč do odkryté branky.

"Bylo to hrozně rychlé, ten brejk. Moc jsem nepočítal s tím, že ten jejich hráč odcentruje. Měl jsem hráče za zády, Koubas (brankář Koubek) na mě řval záda, až když zakončovali. Ale měl jsem o něm vědět. Předskočil mě a dal gól do prázdné. Beru to na sebe, ten gól," uvedl Coufal. 

Připustil, že v úvodu si Liberec zvykal na vyšší tempo. "Chtěli jsme na ně vletět, ale ze začátku nám presink moc nešel. Někteří kluci hráli první takový zápas ve skupině Evropské ligy, nějaká nervozita tam mohla být. Oni dobře kombinovali. Pak jsme si zvykli a myslím, že jsme hráli dobře," prohlásil liberecký pravý obránce.

"Je vidět, že Braga je velice technické mužstvo. Umí držet balon, jsou silní jeden na jednoho. Ukázali, že jsou jinde než nějaké týmy z české ligy. Ale proto jsme ve skupině, abychom se s nimi popasovali. A dnes jsme byli minimálně vyrovnaným soupeřem," doplnil.

Slovan nerozehrál skupinu ideálně, ale Coufal nic nevzdává. "Oni mají tři body, ve hře je patnáct. Když všechno vyhrajeme, tak postoupíme," konstatoval.

Zdroj: ČTK

Štítky Vladimír Coufal, SC Braga, Evropská liga UEFA, Bílí Tygři Liberec, Rafa Silva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Obránce Coufal vzal rozhodující gól s Bragou na sebe  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.