Počasí dnes16 °C, zítra20 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Slovan se na vyřazení Varnsdorfu nadřel. Rozhodly penalty

Nečekaně náročné utkání MOL Cupu má za sebou liberecký Slovan. Tým v pozměněné sestavě narazil na druholigový Varnsdorf, který hráče Slovanu vůbec nešetřil. Po brankách Daníčka a Halbicha na jedné straně a Bartla a Rabušice na druhé straně, musely rozhodnout penalty. V nich byl úspěšnější Slovan, který postoupil do dalších bojů.

Fotbalisté Slovanu přizpůsobili sestavu náročnému podzimnímu tempu, kdy jedno utkání střídá druhé. Jen za posledních sedm dní museli zvládnout tři utkání. V brance se proto netradičně objevil Hladký, v obraně třeba Bong a v záloze Cal.

Po několika šancích na obou stranách se dostal do jedné z nejnebezpečnějších šancí prvního poločasu Efremov. Ten z penaltové vzdálenosti minul branku.

Kdo se v poločase zdržel na toaletách nebo u stánku s klobásami, nejspíš přišel o první gól utkání. Dvě minuty po začátku druhé pětačtyřicetiminutovky Rabušic posunul balon na malé vápno střídajícímu Danielu Bartlovi, který s tečí jednoho z bránících hráčů dopravil míč za čáru.

Domácí se ale v žádném případě nevzdávali a tlačili. Jejich snaha se setkala s úspěchem patnáct minut před koncem. Varnsdofští poslali na hřiště Nikolase Daníčka, který se ze své první šance prosadil. Vyraženou střelu zpoza vápna ve skluzu doklepl za záda brankáře Hladkého a bylo srovnáno.

Vítězství si na svou stranu přiklonili liberečtí o dvě minuty později. Michaela Rabušice v pokutovém území nedovoleně zastavil jeden z domácích hráčů a samotný aktér nařízenou penaltu proměnil.

Liberečtí se ale nezatáhli na vlastní půlku a naopak velmi aktivně útočili. Po několika neproměněných šancích přišel trest. V devadesáté minutě  se míč odrazil k Davidu Halbichovi a ten nekompromisní ranou z velkého vápna vyrovnal.

Rozhodnout tak musel penaltový rozstřel. Z libereckých exekutorů neproměnil Sýkora a Rabušic. Naopak přesně mířil Shala, Švejdík a Bartl.

FK Varnsdorf - FC Slovan Liberec 2:3 pen. (0:0)

Branky: 76. Daníček, 90. Halbich - 47. Bartl, 79. Rabušic (pen.). Rozhodčí: Houdek - Mokrusch, Kříž. ŽK: 42. Tvaroha, 72. Zbrožek, 83. Geissler. Penalty: Tvaroha (N), Durdevič, Kvída, Halbich (N), Daníček (N) - Bartl, Švejdík, Sýkora (N), Shala, Rabušic (N).
Diváci: 1525

Varnsdorf: Samoel – Geissler, Kvída, Juroška (77. Ondráček), Tvaroha (K), Zbrožek – Filip, Durdević, Skwarczek – Jurča (69. Daníček), Schubert (83. Halbich). Liberec: Hladký – Bong, Švejdík (K), Pokorný, Kerbr - Sackey (46. Bartl), Sýkora - Efremov (83. Hovorka), Cal (61. Shala), Knejzlík – Rabušic.

Štítky FC Slovan Liberec, FK Varnsdorf, Michael Rabušic, MOL Cup, Bílí Tygři Liberec, Bongo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan se na vyřazení Varnsdorfu nadřel. Rozhodly penalty  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.