Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Liberec koupí od zadluženého klubu fotbalový stadion ve Vesci

Zastupitelé se rozhodli zachránit fotbalový stadion ve Vesci, který byl zatížen vysokými dluhy a hrozila mu exekuce. Dosavadní majitel TJ Sokol Doubí totiž dlužil finančnímu úřadu za nezaplacenou daň z příjmu více než osm milionů korun. A právě tyto peníze Liberec zaplatí a stadion tím získá do svého majetku.

Město chce hlavně zachovat přístup na stadion pro obyvatele Liberce i pro mnoho sportovních klubů, které ho využívají. Má to ale ještě jeden háček. Zaplacení dluhu schválilo čtvrteční zastupitelstvo. „Za klub zaplatíme celý dluh. Nechtěli jsme riskovat, že by stadion v exekuční dražbě koupil někdo na spekulaci, proto jsme navrhli toto řešení. Příznivé je i to, že můžeme zaplatit ve splátkách a ne najednou,“ vysvětlil náměstek primátora pro ekonomiku Jan Korytář. „Předběžně počítáme s tím, že provozovatelem areálu bude TJ Sokol Doubí. S novým provozovatelem bychom rádi spolupracovali na přípravě získání dotací na výměnu poškozeného povrchu hřiště,“ doplnil.

S finančním úřadem je město předběžně dohodnuto na dvanácti splátkách, kterými postupně splatí 8,66 milionu korun. Multifunkční sportoviště v Doubí má podle znaleckého posudku tržní hodnotu 28,3 milionu korun. Vzniklo náhradou za původní doubské hřiště, které před deseti lety muselo ustoupit výstavbě hypermarketu Makro. Nové sportoviště vybudoval obchodní řetězec ve spolupráci s městem za 40 milionů korun. Jeho otevření provázela v roce 2006 velká sláva, umělý trávník pokřtily bývalé fotbalové hvězdy pražské Sparty.

„Z hlediska města se tak jedná o výhodnou transakci, jelikož areál kupujeme za méně než třetinu této ceny,“ dodal Korytář.

Štítky FC Slovan Liberec, Vesec, Česká obec sokolská, fotbalový stadion, Jan Korytář, AC Sparta Praha, Makro

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Liberec koupí od zadluženého klubu fotbalový stadion ve Vesci  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.