Počasí dnes10 °C, zítra11 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Slovan vedení v Plzni neudržel, nakonec nemá ani bod

Skvělý první poločas, ani gól v tom druhém Slovanu v Plzni nestačil a nakonec nemá ani bod. Shala sice Liberec poslal v 55. minutě do vedení, pak se ale Liberečtí zbytečně zatáhli a nechali hrát domácí. Vyrovnávací gól pak padl po faulu Petržely a nakonec rozhodl Mahmutovič. Slovan tak poprvé v lize prohrál.

Hra v první půli byl poměrně vyrovnaná, Slovan měl ale několik velkých šancí na skórování. Tváří v tvář Kozáčikovi ale selhali nejprve Šural a poté i Bartošák. Plzeň sice také hrozila, do kabin se ale šlo za stavu 0:0.

Druhá půle začala stejně, jako ta první, v 55. minutě ale po brejku uklidil k levé tyči míč Shala – 0:1. Pak ale Slovan začal hrát hodně pasivně, neudržel míč a nechal se Plzní zatlačit. Několik dobrých zákroků si připsal gólman Koubek a Slovan stále celkem v pohodě odolával.

V 74. minutě pak přišel rozhodující okamžik – Petržel si faulem odstavil Petrželu, který poslal míč před bránu a Ďuriš se nemýlil. Tlak Plzně pak ještě zesílil a v 86. minutě rozhodl střídající Mahmutovič. Ten byl na hraně ofsajdu, zachránil ho ale Coufal, který se zapomněl před obrannou línií a bylo hotovo.

Slovan tak poprvé v letošním ročníku prohrál. Sice s trpkou příchutí křivdy, ale za pasivní výkon od vedoucího gólu zaslouženě. Teď ale musí zapomenout, už ve čtvrtek hraje Evropskou ligu na hřišti Marseille.

8. kolo Synot ligy

Viktoria Plzeň – Slovan Liberec 2:1 (0:0)

Branky: 75. Ďuriš (Petržela), 86. Mahmutovič (Petržela) – 55. Shala (Josef Šural). Rozhodčí: Marek – Pospíšil, Pochylý. ŽK: 26. Baránek, 86. Mahmutovič – 19. Bartošák, 37. Pavelka, 45. Shala, 66. Bakoš, 84. Sýkora. Diváci: 10 762.

FC Viktoria Plzeň: Kozáčik – Rajtoral, Baránek (34. Hejda), Procházka (C), Limberský – Hrošovský, Vaněk (61. Mahmutovič) – Petržela, Hořava, Kopic (70. Kovařík) – Ďuriš.

FC Slovan Liberec: Koubek – Coufal, Hovorka, Pokorný, Bartošák – Sýkora, Pavelka (C) – Bartl (76. Kerbr), Shala (84. Rabušic), Josef Šural – Bakoš (81. Jefremov)

Autoři

Štítky FC Slovan Liberec, FC Viktoria Plzeň, Bílí Tygři Liberec, Josef Šural, Evropská liga UEFA, Olympique de Marseille, 1. česká fotbalová liga

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan vedení v Plzni neudržel, nakonec nemá ani bod  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.