Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Neděle 26. května 2024  |  Svátek má Filip
Bez reklam

VIDEO: Liberec přišel v nastavení o výhru a s Groningenem remizoval 1:1

„Nebýt jedné vteřiny, tak to dopadlo tak, jak jsme si přáli,“ shrnul čtvrteční utkání trenér Slovanu Jindřich Trpišovský. Ještě v páté minutě nastavení nic nenasvědčovalo tomu, že by si Liberečtí připsali méně než tři body. Brankový účet otevřel v 86. minutě Holanďan v dresu Slovanu Kevin Lucassen. Jenže Liberečtí podle německého rozhodčího o deset minut později faulovali a co hůře, v pokutovém území. Koubek nařízenou penaltu Hoesena vychytal, na dorážku byl ale už krátký.

„Bylo to velice kvalitní a zajímavé utkání se šancemi na obou stranách, bohužel s hořkou tečkou pro nás,“ řekl po zápase trenér Jindřich Trpišovský. „Jsem smutný, ale kdyby nám někdo před startem skupiny řekl, že po třech kolech budeme před Marseille na postupovém druhém místě, brali bychom to,“ dodal.

Fotbalisté Slovanu vkročili do utkání aktivněji a v první pětačtyřicetiminutovce přehrávali hosty ve všech ohledech. Výrazně dominovali především v počtu střel, kterých na branku vyslali rovných deset za první poločas. Trenéra Trpišovského mohl navíc těšit návrat uzdraveného Lukáše Bartošáka na trávník.

Už v šesté minutě se pokusil ohrozit branku Padta Folprecht, který mířil k zadní tyči. Brankář ale střelu vyrazil kousek od připraveného Bakoše, který už nezvládl zakončit. Do největší šance prvního poločasu se dostal ve 23. minutě Jefremov, který se marně snažil dostat za záda hostujícího brankáře Bartošákův centr. Ani tento pokus nevyšel a Slovan oba týmy se museli v poločase smířit s bezbrankovou remízou. Groningen se v úvodu dostával do vápna libereckých jen sporadicky a žádnou střelou branku výrazněji neohrozil.

VIDEO: Zhodnocení zápasu pohledem kapitána

„Groningen hrál na pět obránců a my jsme museli dobývat jejich branku. V prvním poločase jsme měli až moc ztrát, i tak jsme ale měli nějaké šance,“ shrnul první poločas trenér domácích.

První větší šanci si hosté vytvořili až ve čtyřiapadesáté minutě, kdy vyslal „dělovku“ na Koubkovu branku Mahi. Střela skončila naštěstí pro domácí pouze na břevně. To jen naznačilo aktivní vstup Holanďanů do druhé půle.

Po dalších šesti minutých zahrozil ve vápně Groningenu Bartošák. Jeho střelu ale Padt vyrazil. V šestašedesáté minutě se do velké šance dostal Jefremov, který si poradil zasekávačkou s obráncem Groningenu. Střelu z těsné blízkostí ale poslal nad bránu.

Po vzoru nedáš dostaneš mohl jako první rozvlnit síť domácí branky Mahi, který po chybě Pokorného mohl střílet, rozhodl se však pro přihrávku, která skončila u jednoho z hráčů Slovanu.

V poslední dvacetiminutovce oba týmy rychle přenášeli hru ze strany na stranu. Do obrovské šance se deset minut před koncem hrací doby dostal Šural, který nůžkami přestřelil bránu. O minutu později Luckassen mířil jen do brankáře hostí.
Závěr zápasu musel Groningen dohrávat v deseti. Německý rozhodčí v 83. minutě vyloučil za nakopnutí Shaly do obličeje de Leeuwa. Ten podle prvních informací libereckému hráči zlomil nos.

Liberečtí se vyloučením de Leeuwa nadechli k závěrečnému tlaku, který proměnil v gólovou radost jediný holandský hráč v barvách Slovanu, Kevin Lucassen. Po závaru ve vápně mu přiťukl Pokorný Luckassen proti svým krajanům dotlačil míč do sítě.

Pavelka: Myslíme si, že penalta nebyla

Jenže Liberec možná klíčovou výhru v boji o postup neudržel. Už po uplynutí nastavení odpískal sudí ve vápně faul na Hateboera, a i když Hoesen z penalty Koubka nepřekonal, z dorážky s pomocí břevna srovnal.

"Náš asistent to viděl v televizi a tvrdí, že to byl faul na Bartošáka, na našeho hráče. Rozhodčí to bohužel písknul, nic s tím neuděláme. Nejvíc naštvaný ale jsem, že jsme předtím nedali druhý gól z milionprocentní šance," uzavřel Trpišovský.
Jeho slova po zápase potvrdil také kapitán David Pavelka. "Myslíme si, že penalta nebyla. Bavil jsem se s rozhodčím a říkal, že ji neviděl, že dostal signál od rozhodčího za brankou. Video by to asi vyřešilo, kdyby ta možnost byla," dodal Pavelka.

Fotbalisté Slovanu se teď musí soustředit na další utkání, které je čeká už za dva dny v Jihlavě. Bojovat o další evropské body vyrazí za dva týdny právě do holandského Groningenu.

FC Slovan Liberec - FC Groningen 1:1 (0:0)

Branky: 87. Luckassen. ŽK: 25. Pokorný, 90. Luckassen - 56. Tibbling, 73. Hateboer. ČK: 83. de Leeuw. Rozhodčí: Dingert - Pickel, Bornhorst (všichni Německo)

Sestavy: Liberec: Koubek - Coufal, Švejdík, Pokorný, Bartošák - Pavelka, Folprecht - Efremov, Shala (84. Bartl), Šural (89. Sackey) - Bakoš (61. Luckassen). Groningen: Padt - Hateboer, Kappelhof, Larsen (88. Antonia), Tamata - Reijnen - Linssen (69. Hoesen), Maduro (78. de Leeuw), Tibbling, Rusnák - Mahi.

Foto Jaroslav Appeltauer, Jan Pešek

Štítky Groningen, FC Slovan Liberec, Bílí Tygři Liberec, Jindřich Trpišovský, trenér, David Pavelka, Lukáš Bartošák, Olympique de Marseille, FC Groningen, FC Vysočina Jihlava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Liberec přišel v nastavení o výhru a s Groningenem remizoval 1:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.