Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Slovan po necelém měsíci naplno bodoval. Ostravu porazil těsně 2:1

Fotbalový Slovan se minimálně do zítřejšího odpoledne posunul na třetí příčku Synot ligy. V sobotním utkání s trápící se Ostravou po téměř měsíci naplno bodoval. O vítězství 2:1 se postarali Marek Bakoš a Josef Šural. Z třetí příčky může už zítra odpoledne liberecké odsunout Plzeň, kterou čeká zápas se Spartou.

První poločas prokřehlé diváky příliš nezahřál. Zatímco Slovan vystřelil za prvních pětačtyřicet minut šestkrát, hosté z Ostravy třikrát.

Do první větší šance se dostal v páté minutě Bartošák, ke kterému se odrazil balon. Jeho střela ale mířila vedle podobně jako Shalova střela o čtyři minuty později.

V závěru prvního poločasu zahrozilo duo Bartošák – Bakoš. Tři minuty před koncem úvodního dějství centroval Bartošák do vápna, kde čekal Bakoš. Ten ale v rozhodující okamžik minul branku. Jich akce byla jakousi předzvěstí první branky, která přišla o dvě minuty později. Bartošák ve čtyřiačtyřicáté minutě přihrál do vápna na Bakoše, který jednoduše zakončil.

"Je málo tak pracovitých útočníků. Vytváří soustu šancí, které třeba nevyužijeme. Dnešní gól je pro něho takovou malou odměnou," řekl trenér Jindřich Trpišovský

Druhý poločas začal velkým závarem před brankou Ostravy. Během krátké chvíle byl blízko gólu Rus Jefremov i Shala, který krásnu střelou orazítkoval břevno Pavlenkovi branky. Ostrava s ubývajícím časem přitvrzovala, z čehož pramenil i přibývající počet faulů.

Na dvoubrankový rozdíl mohl navýšit v 67. minutě opět Bakoš. Svou dělovku ale vypálil do ochranné sítě nad brankou. O další čtyři minuty později se fotbalisté Slovanu dočkali. Za záda hostujícího brankáře se trefil Josef Šural, který si v klidu nachystal balon a přesně mířenou střelou skóroval.

O pár minut později mohlo být pro liberecké ještě veseleji. Domácí pohotově rozehráli na Šurala, který se dostal do trháku. Ten balon chtěl ještě přihrát Shalovi, který by mířil do prázdné branky. Předním ale na poslední chvíli zaúřadoval jeden z obránců.

Šest minut před koncem se hosté dostali do jedné z mála šancí. Při závaru před brankou Koubka se jim málem podařilo balon protlačit za záda libereckého brankáře. O pár sekund později se dočkali, když se záda Koubka trefil střídající Červenka.

"Až na tu závěrečnou chybu jsme odehráli výborné utkání. Snážili jsme se o úvodní tlak, který nám vyšel," uzavřel trenér.

Článek aktualizujeme

FC Slovan Liberec - FC Baník Ostrava 2:1 (1:0)

Branky: 44. Bakoš, 71. Šural - 85. Červenka. Rozhodčí: Hrubeš - Blažej, Urban. ŽK: 40. Šural - 26. Dostál, 29. Kukec, 35. Mičola, 57. Lásik, 61. Lučič, 68. Mišák, 87. Machovec, 90. Červenka. Synot hráči utkání: Josef Šural - Jiří Pavlenka.
Diváci: 3378

Sestavy: FC Slovan Liberec: Koubek - Coufal, Švejdík, Pokorný, Bartošák - Pavelka (C) (53. Sackey), Folprecht (74. Sýkora) - Jefremov, Shala, Šural (80. Kerbr) - Bakoš. FC Baník Ostrava: Pavlenka (C) - Dostál, Kaša, Machovec, Lučič - Holzer (64. Engelmann), Lásik - Mišák (80. Szotkowski), Kukec, Mičola - Narh (54. Červenka).

 

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Baník Ostrava, FC Slovan Liberec, Josef Šural, Marek Bakoš, FC Viktoria Plzeň, AC Sparta Praha, 1. česká fotbalová liga, SYNOT, Jiří Pavlenka, Jindřich Trpišovský

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Slovan po necelém měsíci naplno bodoval. Ostravu porazil těsně 2:1  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.