Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Šurala odsunutí na lavičku náhradníků v Brně zklamalo

Z libereckého útočníka Josefa Šurala vyzařovalo po ligovém zápase v Brně velké zklamání. K jeho špatné náladě přispělo vedle prohry 1:3 také to, že se nedostal do základní sestavy Slovanu. Těšil se, že v rodném Brně, kde s fotbalem začínal, nastoupí před kamarády a známými. A že si zahraje proti mladšímu bratru Jakubovi, který obléká dres Zbrojovky.

"Na můj vkus bylo v sestavě hodně změn. Nezvládli jsme to. Brno bylo dnes důraznější a podle mě lepší. Vyhráli zaslouženě, když dali tři góly. My dali také tři. A uznali nám jeden," řekl novinářům Šural.

"Byl jsem na utkání nachystaný. Doufal jsem, že budu od začátku v sestavě. Poslední zápasy jsem v Brně nehrál. Buď jsem byl zraněný, nebo nemocný. Bohužel to dopadlo takto," litoval reprezentační útočník.

Liberecký kouč Jindřich Trpišovský absenci jednoho z pilířů týmu zdůvodnil tím, že si jej schovával jako žolíka. "Čekali jsme, že budeme hrát do plné obrany. Navíc má tři žluté karty a čeká nás v příštím kole utkání se Spartou. A také má zápasový program hodně nahuštěný. Už odehrál okolo třiceti zápasů, když to vezmu i s reprezentací a s přípravou. Chtěli jsme mít v závěru do tuhého souboje s Brnem odpočatého hráče," vysvětlil trenér.

Únavu ale Šural nebral v potaz. "Nevím, jak se kdo cítil unaven po Evropské lize. Nějaká únava je. Ale když přijdu na hřiště, tak ji nevnímám. Musí se to zvládnout. Na tom nic není, hrát dva zápasy v týdnu," prohlásil Šural.

S mladším bratrem se před zápasem nepopichoval, jen zjišťoval, zda nastoupí v brněnské sestavě při absenci obránců Malíka a Košťála od začátku. "Bohužel jsme se potkali až v závěru. Jen na chviličku. Vyměnili jsme si alespoň po utkání dresy," poznamenal Šural, kterého mrzí, že Liberec ztrácí kontakt s vedoucí trojicí ligy.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Zbrojovka Brno, Josef Šural, FC Slovan Liberec, Evropská liga UEFA, Jindřich Trpišovský, AC Sparta Praha

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Šurala odsunutí na lavičku náhradníků v Brně zklamalo  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.