Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Trpišovského výhra nad Spartou dojala, částečně splnil otcův sen

Trenéra libereckých fotbalistů Jindřicha Trpišovského dnešní výhra 1:0 nad Spartou dojala, protože si triumfem nad letenským soupeřem splnil svůj a částečně i otcův sen. Vítězství si cenil o to víc, že jej Slovan dosáhl ve značně oslabené sestavě bez mnoha opor.

"Pro mě je to největší možný výsledek, kterého jsem mohl dosáhnout jako trenér. Jako člověk, který trenérsky vyšel z nižších soutěží, jsem snil o tom, že jednou porazím Spartu, a povedlo se mi to tady v Liberci. Jsem teď takový dojatý," řekl na tiskové konferenci Trpišovský, který v minulosti působil na Spartě a trénoval tam mládež.

"Jsem rád, že jsem i částečně splnil takový sen otci. Když jsem byl malý kluk a někde jsme byli, říkal, že si představuje, jak hraju na Spartě a dávám vítězný gól. To se mi bohužel nepovedlo a nikdy nepovede. Jsem rád, že jsem to dokázal naplnit aspoň tady touto cestou," doplnil Trpišovský, jenž ještě na jaře vedl tehdy druholigový Žižkov.

Dnešní výhra pro něj měla o to větší cenu, že Liberci scházelo z nejrůznějších důvodů několik opor. "Někdy to tak bývá, že vám ti hráči chybí a zvládnete to. Naopak někdy jedete někam v kompletním složení, říkáte si, že to dneska bude super a prohrajete tam 1:3," podotkl Trpišovský.

"Věřil jsem v takového libereckého ducha, že když jsme v úzkých, umíme tady v klubu sáhnout někam do úplně vzdálené galaxie pro obrovskou bojovnost. Na tom jsme to dneska postavili. Vždy se snažíme, abychom byli aktivnější my, ale dneska jsme se poprvé zaměřili hlavně na bojovnost, pracovitost. Absence jsme prostě měli a vyrovnali jsme se s nimi fantasticky," doplnil kouč.

V brance místo Tomáše Koubka musel kvůli dohodě klubů nastoupit Václav Hladký, na stoperu netradičně hrál Jan Mudra, ligovou premiéru si odbyl devatenáctiletý mladík Ondřej Machuča a do sestavy se vrátil nevyzpytatelný Konžan Dzon Delarge.

"Dneska to bylo hrozně jednoduché, těch hráčů nebylo tolik. Máme široký kádr a někdy si lámu hlavu, koho vzít do nominace. Teď nám zbyli tihle hráči. Jediný rébus, který jsme řešili, jestli Soungoleho, nebo Machuču. Víme o jeho kvalitách, ale nechtěli jsme mu prvním zápasem uškodit. Ale pak jsme si řekli, že když debut, tak pořádný. A ono mu to vyšlo," líčil Trpišovský.

Jeho celek se díky výhře přiblížil k druhé Spartě na tři body a na Mladou Boleslav ztrácí jen bod. "Jsme realisti a víme, že na velkou dvojku Plzeň, Sparta a titul zatím nemáme. V pohárech se nám daří, ale naše výkony v lize teď byly nevyrovnané. Takže jsem spíš rád, že jsme odrazili týmy, které se na nás začaly dotahovat," dodal Trpišovský.

Autoři | Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Jindřich Trpišovský, Plzeň 2-Slovany, Liberec, Tomáš Koubek, Dzon Delarge, Václav Hladký, Ondřej Machuča, Jan Mudra

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trpišovského výhra nad Spartou dojala, částečně splnil otcův sen  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.