Počasí dnes12 °C, zítra17 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Braga je pro mě nejtěžším protivníkem, říká Trpišovský. V Portugalsku chce vybojovat tři body

Už dnes večer můžou fotbalisté Slovanu slavit postup do jarní fáze Evropské ligy. Mnohem víc pravděpodobné ale je, že se bude pomyslný chleba lámat až v posledním domácím zápase s Marseille. Teď ale liberecké čeká nejtěžší soupeř skupiny – portugalská Braga. Té fotbalisté Slovanu jako jedinému soupeři ve skupině nedokázali vstřelit branku.

„Budeme se snažit docílit výhry, o což jsme se pokoušeli i doma. Tehdy jsme ale neměli takové to sportovní štěstí, kterému nyní půjdeme naproti,“ slibuje trenér Jindřich Trpišovský.

Ten si i před dnešním utkáním stojí za tím, že je Braga nejtěžším možným soupeřem. „Před losem jsem řekl, že je pro mě Braga nejtěžším protivníkem, a to pořád platí. Tím spíš po zhlédnutí videozáznamů jejich utkání s Marseille nebo s Groningenem,“ říká Jindřich Trpišovský.

Liberečtí mají za sebou první trénink na portugalském stadionu Estádio Municipal de Braga. „Hřiště je tady opravdu perfektně připravené, to se s tím naším momentálně nedá vůbec srovnávat. Tam to je tak trochu jako na dostizích,“ dodává trenér. Hráče na letišti přivítaly teploty kolem deseti stupňů Celsia a rtuť teploměru by během čtvrtka měla vystoupat k dvacítce.

Utkání s Bragou začíná dnes ve 21:05 a fotbalisté Slovanu budou chtít prodloužit svou povedenou bilanci, kdy všechna venkovní utkání Evropské ligy zatím vyhráli. Podaří se jim prodloužit vítěznou šňůru i v Portugalsku? Utkání vysílá ČT Sport.

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky Jindřich Trpišovský, Portugalsko, fotbalista, SC Braga, Evropská liga UEFA, Olympique de Marseille, Groningen

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Braga je pro mě nejtěžším protivníkem, říká Trpišovský. V Portugalsku chce vybojovat tři body  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.