Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

A zase to nastavení! Slovan podlehl Braze i podruhé

Blízko dalším evropským bodům byli ve čtvrtek večer fotbalisté Slovanu. V portugalské Braze otevřel brankový účet Rus Jefremov. Domácím se podařilo po pár minutách srovnat po závaru před libereckou brankou. V úvodu druhého poločasu se Jefremov trefil podruhé, ale jeho branku rozhodčí neuznal kvůli údajnému ofsajdu. V nastaveném čase rozhodl Crislan, kterého neubránil nikdo z obránců a Koubkovi nedal šanci na zákrok. Slovan tak s Bragou prohrál i v druhém utkání a o postup si to rozdá při prosincovém utkání s Marseille.

Oproti plánované sestavě zůstal na lavičce David Pavelka, kterého od víkendu trápila bolest zad. Zkušeného reprezentanta nakonec na hrací ploše nahradil Švejdík. S týmem do Portugalska vůbec neodcestoval nemocný Josef Šural.

Po vlažné úvodní desetiminutovce se jako první do vyložené gólové situace dostal ve dvanácté minutě liberecký Kerbr, který skvěle trefil centr od Shaly. S jeho prudkou střelou si ale domácí brankař poradil stejně jako se střelou Folprechta o pár desítek sekund později.

V šestnácté minutě muselo trenéru Trpišovskému zamrazit v zádech. Hovorka nešťastně zťuknul balon na Hassana, který byl ve vyložené gólové situaci. Koubek ale krásným zákrokem jeho střelu zlikvidoval.

Po půlhodině hry se v obrovské šanci objevil Marek Bakoš, kterému z pravé strany nacentroval přímo do běhu Coufal. Bakoš ale v rozhodující moment mířil nad břevno.

V pětatřicáté minutě se už fotbalisté Slovanu mohli začít zaslouženě radovat. Rus Jefremov si zpracoval Pokorného centr a poté, co si poradil s obranou domácích, zakončil přímo vedle brankáře Magalhãese a rozvlnil síť za jeho zády.

Radost z vedení libereckým dlouho nevydržela. Braga v závěru prvního poločasu zatlačila Slovan na vlastní půlku a po kombinaci si Alanovu střelu ve skluzu srazil do vlastní sítě Marek Bakoš.

Ve třiapadesáté minutě se mohli liberečtí radovat podruhé. Rozhodnutí sudích odepřelo hráčům Slovanu druhý gól. Kerbr nacentroval na Jefremova, který hlavou nekompromisně zakončil. Branku ale rozhodčí kvůli údajnému ofsajdu neuznali.

V závěrečné dvacetiminutovce několikrát zahrozila Braga. Ve čtyřiasedmdesáté minutě vychytal střelu jednoho z domácích Koubek, o pár minut později Alan propálil Koubka a míč z brankové čáry na poslední chvíli vykopával překvapený Pokorný.

Výtečný Koubek zachránil situaci v jednaosmdesáté minutě. Ve správný čas vyběhl a vzal skluzem míč Rafovi přímo z nohy.

Dvě minuty před koncem mohl rozhodnout Hassan. Tomu na levé straně přihrál Silva, ale zkušený útočník v rozhodující moment mířil vedle tyče.

Rozhodnutí přišlo až v nastaveném čase, který se v poslední době stává pro liberecké osudným. Hráči Slovanu pod tlakem neuhlídali Crislana. Ten obehrál Pokorného a zakončil střelou na zadní tyč. Koubek byl na jeho pokus krátký.

Slovan tak s Bragou prohrál i v druhém utkání a o postup si to rozdá při prosincovém utkání s Marseille. Čtvrteční porážka byla pro liberecké také první ztrátou bodů ve venkovních utkáních letošní Evropské ligy.

SC Braga - FC Slovan Liberec 2:1 (1:1)

Branky: 41. Ricardo Ferreira, 90.+2. Crislan - 35. Jefremov. Rozhodčí: Kulbakov - Malyutin, Maslyanko (všichni Bělorusko). ŽK: 54. Hassan, 90.+6. Golano - 25. Kerbr, 64. Bartošák, 76. Pokorný, 90.+3. Folprecht, 90.+4. Koubek.

Sestavy: Braga: Matheus - Marcelo Golano, Ricardo Ferreira, Boly, Djavan - Vukčevič, Luíz Carlos - Alan (c) (86. Pedro Santos), Rafa Silva - Fonte (60. Crislan), Hassan (90. Eduardo). Liberec: Koubek - Coufal (85. Sýkora), Hovorka, Pokorný, Bartošák - Švejdík, Folprecht - Jefremov (62. Rabušic), Shala, Kerbr (76. Mudra) - Bakoš (C).

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, SC Braga, Olympique de Marseille, Marek Bakoš, Rafa Silva, Ricardo Ferreira, David Pavelka, Josef Šural, Portugalsko, Evropská liga UEFA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

A zase to nastavení! Slovan podlehl Braze i podruhé  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.