Počasí dnes18 °C, zítra18 °C
Sobota 11. května 2024  |  Svátek má Svatava
Bez reklam

O postupu Slovanu v MOL Cupu rozhodl až penaltový rozstřel

Napínavé rozuzlení měla odveta MOL Cupu, ve které se už potřetí během krátké doby střetl Liberec se Zlínem. Po pondělní ligové porážce měl Liberec ve Zlíně co napravovat, byť do utkání vstupoval s jednobrankovým náskokem z prvního pohárového utkání. O pohodlném postupu si liberečtí mohli nechat zdát. Dvanáct minut před koncem čtvrtečního utkání se trefil Tomáš Poznar a bylo srovnáno. O postupujícím tak musely rozhodnout penalty, které zvládl lépe Liberec.

„Těší mě, že jsme alespoň v části utkání podali lepší výkon než v pondělí. Ve druhém poločase měl Zlín od 65. minuty navrch, což vyústilo v gól Poznara. Mohli jsme brzy vyrovnat, ale Mudra trefil břevno. Jsme rádi za postup, ale byly tam velké rezervy. Měli jsme sportovní štěstí,“ řekl po utkání trenér Jindřich Trpišovský.

Jedinou branku v regulérní hrací době si připsal Tomáš Poznar dobře umístěnou střelou na přední tyč. Na jeho střelu byl Hladký krátký.

Postupujícího musel určit po nejtěsnějším možném vítězství obou týmů na vlastních stadionech až penaltový rozstřel. Jako první netrefil Shala. Na jeho minelu navázal také autor jediného gólu čtvrtečního utkání Poznar. Slovan se na rozdíl od domácích v dalších pokusech nemýlil, což rozhodlo.

Fotbalisté Slovanu si tak nyní musí počkat na los, který jim příští čtvrtek přisoudí dalšího soupeře v cestě za obhajobu poháru.

FC Fastav Zlín – FC Slovan Liberec 1:1 (0:0)

Branky: 78. Poznar. Rozhodčí: Marek – Nádvorník, Dobrovolný. ŽK: 28. Živulič - 59. Sýkora, 60. Delarge. Penalty proměnili: Matějov, Živulič, Hájek, Železník, Koreš, Vukadinovič - Pavelka, Rabušic, Kerbr, Bakoš, Pokorný, Bartošák, Hovorka. Penalty neproměnili: Poznar, Malý - Shala. Diváci: 1841

Sestavy: Zlín: Dostál – Malý, Jugas, Hájek, Hubáček (86. Koreš) – Bartolomeu (64. Matějov), Holík, Živulič, Vukadinovič – Železník, Kopečný (69. Poznar). Liberec: Hladký - Mudra, Hovorka, Pokorný, Bartošák - Machuča, Pavelka - Delarge (67. Coufal), Sýkora (75. Shala), Kerbr - Bakoš

Foto Jaroslav Appeltauer

Štítky FC Slovan Liberec, MOL Cup, FC Fastav Zlín, Tomáš Poznar, Jindřich Trpišovský, Matějov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O postupu Slovanu v MOL Cupu rozhodl až penaltový rozstřel  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.