Počasí dnes19 °C, zítra17 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Fotbalový Jablonec je bez trenéra. Šilhavého odvolalo představenstvo klubu

Fotbalisté Jablonce nad Nisou jsou bez trenéra. Po skončení podzimní části Synot ligy se rozhodlo představenstvo klubu odvolat celý realizační tým v čele s trenérem Jaroslavem Šilhavým. Severočeši zakončili první polovinu ligové sezony na osmém místě tabulky.

„Po nadmíru vydařeném minulém soutěžním ročníku a úspěšných bojích v předkolech Evropské ligy, kde jsme čelili silným soupeřům, přišly neuspokojivé výsledky v domácí Synot lize. Především nás zklamaly výkony a výsledky v utkáních v domácím prostředí, kde jsme za celý podzim dokázali porazit pouze Olomouc a Frýdek-Místek v Mol Cupu,“ zdůvodnil zásadní krok Miroslav Pelta, místopředseda představenstva klubu. „Kandidátů na post hlavního trenéra je v tuto chvíli několik. Nicméně jednání budou teprve probíhat v nejbližších dnech. V tuto chvíli je tedy předčasné to jakkoliv komentovat,“ doplnil Pelta.

Jaroslav Šilhavý působil v Jablonci od června 2014 a v minulé sezóně dosáhlo jablonecké mužstvo pod jeho vedením na rekordní počet 64 bodů. Letošní ročník už byl horší. Po vyřazení Ajaxem Amsterdam z Evropské ligy se Jablonec soustředil na domácí ligu. Z celkem jedenácti pokusů na Střelnici letos Šilhavého svěřenci dokázali vyhrát pouze dvakrát a poslední ztráta bodů při sobotní ligové prohře na Bohemians v posledním podzimním kole se stala již Šilhavému osudnou.

Foto FK Jablonec

Štítky trenér, Jaroslav Šilhavý, FK Baumit Jablonec, 1. česká fotbalová liga, Evropská liga UEFA, Miroslav Pelta, SK Sigma Olomouc, MOL Cup, SYNOT, AFC Ajax

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Fotbalový Jablonec je bez trenéra. Šilhavého odvolalo představenstvo klubu  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.