Počasí dnes14 °C, zítra16 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Jablonec se údajně pokusí vzkřísit korupčník Ivan Horník

Trápící se fotbalový Jablonec se údajně pokusí pozvednout nechvalně proslulý funkcionář Ivan Horník, který má za sebou trest za korupci. O jeho návratu na prvoligovou scénu a příchodu do klubu, který včera odvolal trenéra Jaroslava Šilhavého, informuje iDnes.cz.

Bývalý manažer Viktorie Žižkov Horník se po odpykání pětiletého zákazu činnosti za korupci vrátil k fotbalu v únoru 2012. Od aféry se nicméně pohyboval ve druhé či třetí lize. Podle iDnes se nyní dohodl na spolupráci s Miroslavem Peltou, šéfem jabloneckého klubu a fotbalové asociace.

Po trestu za korupci pracoval čtyřiašedesátiletý Horník jako sportovní ředitel v třetiligovém Chomutově, pár měsíců působil i ve střížkovských Bohemians Praha. Loni v létě se vrátil jako generální manažer do druholigového Žižkova a teď ho čeká angažmá v Jablonci.

„Ivan Horník je člověk s velkými zkušenostmi. Samozřejmě vnímáme jeho minulost, ale osobně si myslím, že nastala už ta doba, kdy by měl dostat druhou šanci. Jdeme do toho s tím, že budeme samozřejmě pod ohromným drobnohledem, proto není důvod se čehokoliv obávat,“ zdůvodnil návrat Horníka na prvoligovou scénu Miroslav Pelta. 

Jablonec je po podzimní části první ligy na osmém místě tabulky. Třetí tým minulého ročníku z 16 kol pouze čtyřikrát vyhrál a na vedoucí Plzeň ztrácí propastných 18 bodů. Představenstvo proto odvolalo celý realizační tým. 

„Po nadmíru vydařeném minulém soutěžním ročníku a úspěšných bojích v předkolech Evropské ligy, kde jsme čelili silným soupeřům, přišly neuspokojivé výsledky v domácí Synot lize. Především nás zklamaly výkony a výsledky v utkáních v domácím prostředí, kde jsme za celý podzim dokázali porazit pouze Olomouc a Frýdek-Místek v Mol Cupu,“ zdůvodnil zásadní krok Miroslav Pelta.

Autoři | Foto Jihoceskyfotbal.cz

Štítky Ivan Horník, FK Baumit Jablonec, fotbal, korupce, Jaroslav Šilhavý, Miroslav Pelta, FK Viktoria Žižkov, Bohemians 1905, Evropská liga UEFA, FC Viktoria Plzeň

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jablonec se údajně pokusí vzkřísit korupčník Ivan Horník  |  Fotbal  |  Sport  |  Liberecká Drbna - zprávy z Liberce a Libereckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.